Haftada 2 kez yetiyor! Saçtaki kepek için birebir

Saçtaki kepek için pahalı şampuan ya da ilaçlar her zaman işe yaramıyor. Doğal ürünlerle de bu soruna çözüm bulabilirsiniz. İşte uzmanından saçtaki kepeği bitiren çözümler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Birçok insan saçtaki kepekten yakınır. Peki, kepek nasıl geçer? Prof. Dr. İlkin Zindancı, saçtaki kepek için zeytinyağı, çay ağacı yağı ve ardıç katranı öneriyor. İşte saçı besleyen ve sizi kepekten kurtaran tavsiyeler...

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlkin Zindancı, saçtaki kepek için zeytinyağını önerdi.

Yaz aylarında güneşin ve denizin olumlu etkisi seboreik dermatit şiddetini azalttığını belirten Zindancı, saçtaki kepek için şunları önerdi:

"Saçlı deride kalın kepekler varsa yumuşatma amaçlı tıbbi ürünler özellikle de tıbbi yağlar kullanılabilir.

Zeytinyağı, çay ağacı yağı ve ardıç katranı bu özellikleri neden ile en sık kullanılan doğal ürünlerdir. Haftada iki veya 3 kez saç yıkama yeterlidir.

Banyo sırasında yağlanma önleyici (antiseboreik) ve mantar karşıtı (antifungal) şampuanların kullanılması tedavide önerilir. Pitriasis kapitis simpleks ve seboreik dermatit zaman zaman alevlenmelerle seyreden kronik bir deri hastalığıdır. Bu konuda mutlaka bir dermatoloğa danışılmalıdır."

Bilim insanları flört ederken 3 etkili yöntemi açıkladı

Jüpiter Koç burcuna geçti! Tek kelimeyle burçlara gelen şanslar

2022 yaz gelinlik trendleri! 5 maddeyi okumadan gelin olmayın