Hafta sonu kahvaltısına değişik tarif! Susamlı çörek 12 saat tok tutar maya kullanmanıza gerek kalmayacak

Susamlı çörek hafta sonu kahvaltınıza neşe getirecek. Bu tarifi püf noktası hamur kıvamının ele yapışması. Peki kaşar peynirli susamlı çörek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Doyurucu ve lezzetli bir tarif olan susamlı çörek az malzemeyle hazırlanabiliyor. Mis gibi kokusuyla sofraya çağıran bu tarif nasıl yapılır? İşte detaylar...

SUSAMLI ÇÖREK İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

3 yemek kaşığı zeytin yağı

2 su bardağı unu

1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Tüm malzemeler bir çırpıcıyla çırpılır. Tezgahı unlayın. Tezgahta hamuru 3 dakika yoğurun. Hamur ele yapışmalı. Hamuru merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerine 100 gram rendelenmiş kaşar serpin. Hamuru çekiştirerek rulo yapın. Hamuru iki parmak olacak şekilde dilimleyin. Tezgaha bolca susam alın. Bohça şeklinde olan hamuru susama bocalayın. Hamuru yassı hale getirin. Kızartmaya hazır. Çok fazla yağ kullanmayın. Orta ateşte yavaş yavaş kızartın.