Hafta sonu kahvaltısı için biçilmiş kaftan! Peynirli kaşık dökmesi tarifi: Püf noktası göz göz olana kadar pişirin

Peynirli kaşık dökmesi özel misafirleriniz için yapılabilir. Peynirli kaşık dökmesi pişme esnasında göz göz olur. Peynirli kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Bir kaşık dökerek pişirilen kaşık dökmesinin detaylarını derledik. Tüm sıvı yağ tavaya iyice yedirilmelidir. İşte peynirli kaşık dökmesi tarifi...

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı peynir (ben kaşar peyniri kullandım)

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Peynirli kaşık dökmesi için öncelikle kaşar peynirini rendeleyelim.

Maydanozu da ince ince kıyalım.

Yumurta, süt, sıvı yağ, su, tuz ve şeker bir kaba alınarak iyice çırpılır.

Ardından karışıma peynir ve ince kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.

En son un ve kabartma tozu da eklenerek tekrar karıştırılır.

Tava ocağa alınarak az sıvı yağ gezdirilir ve ısınması için beklenir.

Hazır olan hamurdan 1'er yemek kaşığı alınarak tavaya dökülür.

Kaşıkla biraz yayılması sağlanır.

Göz göz olunca spatula ile çevrilir. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız.

Hamurların her iki tarafı da kızarana kadar güzelce pişirilir.

Pişen kaşık dökmeleri havlu kağıt üzerine alınır.

Ilık olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun