Kaşar peynirli patates kavurması içerisinde kuru nane ve kuru reyhan da var. Peki bu lezzetli tarif nasıl hazırlanır?
KAŞAR PEYNİRLİ PATATES KAVURMASI
Malzemeler:
1 kilo patates
2 tane domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
150 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru reyhan
Tuz
Hazırlanışı:
Kaynamış tuzlu suda kabuğu soyulmuş ve küp, küp doğranmış patatesleri 12 dakika haşlayın, haşladıktan sonra süzgeçe alın.
Uygun bir tavaya iki yemek kaşığı zeytin yağı bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip biraz erirsin ince kıydığımız sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
Baharatlari ekleyip yakmadan 30 saniye kadar kavurun.
Haşladığınız patatesleri ekleyin domateside ekleyin tuzunu ekleyip karıştırın 5- 6 dakika kavurun.
Daha sonra üzerine biraz maydanoz serpin kaşar rendesini üzerine serpip tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika peynirlerin erimesini bekleyin.
Ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz.
Lezzeti şahane patates kavurmamız hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.