Hafıza besinleri beynin yaşlanmasını geciktiriyor

Hafızanın gücünü artırmak için doğru besinleri seçmek gerek. Vücudu yöneten beyni sağlıklı tutmak için hafıza güçlendiren besinleri bir araya getirdik.

Yediğiniz besinler beyninizi sağlıklı tutmada rol oynar. Hafıza ve konsantrasyon gibi zihinsel görevleri iyileştirebilir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BESİNLER

Kakao

Araştırmalar kakaonun beyin için faydalı olduğunu gösteriyor. Kakao sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyicidir. Kan damarlarının ve nöronların büyümesini teşvik etmeye ve beynin hafızayla ilgili bölümlerinde kan akışını artırmaya yardımcı olabilir.

30 sağlıklı insan üzerinde yapılan bir araştırmada bitter çikolata tüketenlerin , kakao içermeyen beyaz çikolata tüketenlere kıyasla daha iyi hafızaya sahip olduğu belirlendi.

Çikolatadan en iyi şekilde yararlanmak için kakao içeriği yüzde 70 veya daha yüksek olan bitter çikolatayı seçin. Bu, flavonoidler gibi daha fazla miktarda antioksidan içermesini sağlamaya yardımcı olur.

Yağlı balık

Yağlı balıklar, beynin önemli bir yapı taşı olan zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Omega-3'ler hafızayı keskinleştirmede ve ruh halini iyileştirmede ve beyninizi bilişsel gerilemeye karşı korumada rol oynar.

Yaban mersini

Yaban mersini, beyin yaşlanmasını geciktirebilecek ve hafızayı iyileştirebilecek antioksidanlarla doludur.

Güven testi! Hayata karşı ne kadar dayanıklı olduğunuzu söylüyor