Unutkanlığa sebep olan durumlardan biri, beyin hücrelerinin zamanla görevini yerine getirememesi olarak biliniyor. Alzheimer hastalığı olarak da bilinen unutkanlık, nörolojik bir hastalık olarak ifade edilebiliyor. Nitekim hafızayı güçlendirebilen 2 besin sayesinde, söz konusu unutkanlık probleminin önüne geçmek mümkün olabiliyor.
Hafızayı güçlendiren besinler sayesinde Alzheimer'e yakalanma riski azaltılabiliyor. Bu nedenle adeta unutkanlığa savaş açıyor gibi görülebilen söz konusu besinler, hafıza sağlığının korunması için tercih edilebiliyor. İşte söz konusu unutkanlığa adeta savaş açan ve hafızayı güçlendirebilen 2 besin; balık ve ceviz.
Balık: Omega-3 zengini olarak bilinen balık, hafıza kaybına karşı faydalı olabiliyor. Nitekim balığın beyin sağlığını koruyarak güçlendirmesi, unutkanlığı önlemede yardımcı olabiliyor.
Hafızanın güçlendirilebilmesi ve beyin sağlığının korunabilmesi için haftada en az 2 kere, yüksek seviyede omega-3 barındıran lüfer, sardalya, istavrit, hamsi ve benzeri gibi yağlı balıkların tüketilmesi önerilebiliyor.
Ceviz: Omega-3 ve 6 yağ asitleri, potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olarak bilinen ceviz, hafızanın güçlendirilmesi konusunda yardımcı olabiliyor.
Günde 3 ila 4 adet tam ceviz tüketilmesi, unutkanlık ve beyin sağlığının güçlenmesi bakımından önerilebiliyor. Bunun yanı sıra çocuklarda ise günde en az 2 adet ceviz tüketilmesi tavsiye edilebiliyor.