Güçlü hafızanın sırrı resmen ortaya çıktı! Günde sadece bir bardak tüketin...

Bitki çaylarının yapılan araştırmaya göre hafızaya çok iyi geldiği belirtildi. Yeşil çay ve nane çayı içerisinde bulunan flavonoidler hafızayı diri tutmayı sağlıyor. Peki hafızayı gençleştiren çaylar nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

İnsan sağlığında yaş ilerledikçe en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri hafıza problemleridir. Unutkanlık, demans , Alzheimer gibi riskli hastalıkları tetikleyen hafızanın sağlığını beslenme ve çevresel etkiler tetikler. Vücuttaki serbest radikallerin fazla olması sinir sistemindeki hücrelerin yenilenmesini engeller. Bir süre sonra beyin, sinir hücrelerinden sağlıklı bir iletişim alamadığında ön lopta zayıflama başlar. Bu da beynin gelişmesini zayıflatır. ABD'li bilim insanları tarafından yapılan araştırmada beynin gelişmesi için flavonoidler bakımından zengin olan besinleri tüketilmesi tavsiye edilir. Sizler için antioksidan tarafından zengin olan o besinleri bir araya getirdik...


Öksürükten soğuk algınlığına şifa! Fişek gibi yapan atom çayı tarifi


HAFIZAYI GENÇLEŞTİREN ÇAYLAR NELERDİR?

YEŞİL ÇAY

Her gün kahvaltıdan sonra bir bardak yeşil çay vücuttaki serbest radikallerin atılmasını sağlar. Sinir hücrelerini yenileyerek vücut içi iletişimi sağlar. Bu sayede beyin daha dinç olur. İşlevselliği artan beyinin konsantre oranı da yükselir.


BİBERİYE ÇAYI

Güçlü kokusu sayesinde kozmetik fabrika da kullanılan biberiye antioksidan maddeler arasında en popüler olan skopolamin içerir. Çay formunda tüketildiğinde ise vücuda fayda sağlar. Kan akışını dengeleyerek beyin işlevsel fonksiyonunu artırır. Uzmanlar gün de bir sabah bir de akşam toplam da iki bardak tüketilebileceğini söylüyor.


NANE ÇAYI

Nane çayı, yüzyıllardır yorgunluk ve stres gibi sağlık sorunlarına doğal ilaç olarak fayda sağlar. Yapılan araştırmalarda yorgunluk ve stres yaşayan kişilerde hafıza sorunları daha hızlı geliştiği ortaya çıktı. Bunun önüne geçmek için akşam yatmadan bir bardak tüketilebilir.


GİNSENG

Asya ülkelerinin en popüler besini olan ginsengi çay formunda tüketildiğinde sinir hücrelerini güçlendirir. İlerleyen yaşlarda görülen Alzheimer hastalığının riskini ise sıfırlar.


GOTU KOLA

Eski çağlardan beri popüler olan gotu kola maydanoz ailesine aittir. Gotu kola anti inflamatuar bakımından zengindir. Bu etkin madde kandaki yağ oranını düşürerek kan akışını dengeler. Kan akışı dengelendikçe damarlar yumuşar. Böylece beyne giden damarların işlevselliği güçlenir.