Hafızaya faydalı 3 besin! Bunları tüketmeyi ihmal etmeyin…

Beslenme alışkanlıkları, beyin sağlığının korunmasında önemli olarak görülüyor. Nitekim bazı besinlerin hafızayı güçlendirebildiği belirtiliyor. Ayrıca söz konusu besinlerin, Alzheimer riskini azalttığı söyleniyor. Bu nedenle hafızaya faydalı olabilen besinlerin tüketilmesi öneriliyor. Detaylar haberimizde…

Alzheimer hastalığı olarak da dile getirilebilen unutkanlık sorunu, nörolojik bir hastalık olarak biliniyor. Ayrıca unutkanlık riskinin azaltılması için hafızayı güçlendirebilen besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu noktada hafızaya faydalı olabilen 3 besin ön plana çıkabiliyor. Bu sebeple söz konusu besinlerin tüketilmesinin ihmal edilmemesi öneriliyor.

HAFIZAYA FAYDALI OLABİLEN 3 BESİN

Hafızaya faydalı olabilen besinler, Alzheimer riskinin azalmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca bu noktada 3 besin ön plana çıkabiliyor. İşte hafıza için yararlı olabilen 3 besin şu şekilde; balık, ceviz ve yer fıstığı.

Balık: Bilimsel araştırmalarda da yer alabilen balık, hafıza kaybını önlemede faydalı olabiliyor. Bu nedenle Alzheimer riskinin azaltılmasında yardımcı olabiliyor.

Ceviz: Hafıza sağlığına faydalı olabilen ceviz; omega-3 ve 6 yağ asitleri, demir, fosfor ve potasyum açısından zengin. Alzheimer riskinin azaltılması için ceviz tüketimi tavsiye edilebiliyor.

Yer Fıstığı: Niasin kaynağı olarak da ön plana çıkabilen yer fıstığı, beyin sağlığının korunmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında yararlı olabiliyor. Öte yandan hafıza kaybının önlenmesinde yardımcı olabiliyor. Ek olarak yer fıstığının Alzheimer riskinin azaltılmasında faydalı olabildiği söyleniyor.

Not: Yukarıdaki besinleri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.

Canan Karatay uyardı: Sahurda yumurta tüketenler dikkat!