Hafıza ve mide ağrısı olanlar dikkat! Tek baharat çözüm oluyor

Hafıza ve mide ağrısı problemi, insanların yaşam standartlarını kötü yönde etkileyebilir. Öte yandan bu sorunlarla ilgili İbn-i Sina'da asırlar öncesinden çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca İbn-i Sina, hafıza ve mide ağrısı problemi için bir baharat önerisinde bulunmuştu. Detaylar haberimizde…

Hafıza ve mide ağrısı problemi bugün olduğu gibi geçmiş yıllarda da insanların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkiliyordu. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden hafıza ve mide ağrısı problemine karşı çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca İbn-i Sina, hafıza ve mide ağrısı problemine karşı bir baharat önerisinde bulunmuştu.

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında geçen baharat, hafıza ve mide ağrısı problemine karşı yararlı olabiliyor. Bu nedenle hafıza ve mide ağrısı rahatsızlığı olanların, söz konusu baharata dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: HAFIZA VE MİDE AĞRISINA FAYDALI

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği zencefil; hafıza, mide ağrısı ve sindirime faydalı olabiliyor. Ayrıca söz konusu tek baharat, sağlık açısından farklı faydalar da sağlayabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği zencefilin faydalarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Zencefilin kan şekerini düşürücü etkisi olabiliyor.

Bulanık görme sorununa karşı yardımcı olabiliyor.

Bilişsel fonksiyonları geliştirebiliyor.

Hafıza sağlığına yararlı olabiliyor.

Zencefil, mide ağrısı ve bulantısına karşı faydalı olabiliyor.

Zencefil, sindirim sürecini hızlandırabiliyor.

Soğuk algınlığı ve gribi tedavi edebiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği zencefili, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski olan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

İbn-i Sina asırlar önce önerdi: Saç beyazlaması olanlar dikkat! İşte doğal çözüm...