Hafıza meyvesi! Beyin yaşlanmasını 10 yıl geciktiriyor

En tehlikeli yaşlılık beyin gücünün zayıflaması ve dolayısıyla hafızanın tam kapasite çalışamaması. Peki, hafıza meyvesi diye bir şey duydunuz mu? Birçok çalışmaya göre bu meyve beynin yaşlanmasını geciktiriyor ve C vitamini, K vitamini, manganez gibi önemli vitamin ve mineralleri içeriyor. İşte insanı 10 yaş gençleştiren meyve...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bazı meyveler hafızanın ve beynin besini gibi. Çünkü bu meyveler hem gençleştiriyor hem de hafızayı güçlendiriyor. Bu meyvelerin başında faydası çalışmalarla kanıtlanmış yaban mersini geliyor.

ÜNLÜLERİN FAVORİ MEYVESİ

Ünlülerin paylaşımlarında da sık gördüğümüz yaban mersini hafızayı besleyen bir meyve. Birçok çalışmaya göre yaban mersini çocuklarda ve yaşlı yetişkinlerde hafıza ve bilişsel süreçleri geliştirmeye yardımcı olur. Çünkü yaban mersini beyin yaşlanmasını geciktirebilecek ve hafızayı geliştirebilecek antioksidanlarla doludur. Bu meyvenin tek faydası bu değil elbette. İşte mükemmel meyvenin diğer faydaları...

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI

Yaban mersini düşük kalorili bir meyvedir. C vitamini, K vitamini, manganez gibi önemli vitamin ve minerallerle doludur.

Bağışıklığı güçlendirir.

İçerdiği manganezle kemik ve kas gücünü desteklerken kanın pıhtılaşmasına da yardımcı olabilir.

Kolesterolü yönetmeye yardımcı olur

Yaban mersini lifli bir besindir. Bu yüzden kilo vermeye de yardımcıdır.

Kan şekerini dengeler.

Potansiyel olarak kan basıncını düşürür

YABAN MERSİNİ NASIL TÜKETİLİR?

Yaban mersinini kahvaltılık gevreğin üzerine serpiştirerek, salatalarda, yulaf ezmesine ya da bir smoothieye ekleyerek tüketebilirsiniz.

Uzmanlar, yaban mersinini krepler ve kekler yerine meyve olarak tüketmeyi öneriyor. Meyvenin liflerinin ve vitaminin sağlam kalması açısından çiğ, taze ve organik tüketmeyi öneriyor.