Güçlü hafıza isteyenler bu meyveyi tüketiyor! Beyni resetliyor

Meyveler arasında en zengin vitamin içeriğine sahip olan Goji Berry dünyada süper meyve olarak biliniyor. Kurt üzümü de denilen bu meyve hafızayı güçlendiriyor. Turuncu-kırmızı arası bir renkte olan goji berry diğer meyvelere göre antioksidan etkisi daha güçlü. İşte süper meyvenin faydaları...

Hafızayı güçlendiren meyveler son yıllarda hızla popüler oluyor. Bu meyvelerden biri de goji berry. Ünlülerin sosyal medyasından da sık sık paylaştığı bu meyve diyabet ve yüksek tansiyon gibi önemli hastalıklara fayda sağlıyor. Goji meyveleri çiğ olarak yenebilir, pişirilebilir, kurutulabilir, bitki çaylarında veya meyve sularında tüketilebilir. İşte ömrü uzatan süper meyvenin faydaları...

SÜPER MEYVENİN FAYDALARI

Kurt üzümünün kemik ve kas sağlığına faydalarının yanı sıra beyin fonksiyonları sağlıklı bir şekilde işlevini tamamlamasına yardımcı olurken aynı zamanda hafızayı da güçlendirmektedir.

Protein deposu olarak nitelendirilen kurt üzümü portakaldan kat kat fazla oranda C vitamini içerir.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu meyve aynı zamanda B1, B2, B6, C, E vitaminleri, magnezyum, kalsiyum ve çinko gibi önemli vitamin ve mineralleri içermektedir.

Birçok alanda etkili tedavi imkanı ve koruma sağlar.

Kolesterol, kan basıncı dengesi, bağışıklık sistemi, görme kusurları, karaciğer sağlığı, sedef hastalığı ve diyabet gibi hastalıklarda oldukça etkili bir rol oynar.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra kansere karşı da oldukça etkilidir.

Diğer meyve ve bitki çayları gibi hazırlanan kurt üzümü çayına başka bitki ve meyveler ilave ederek etkisini arttırabilirsiniz.

Bağırsak tembelliğini önler, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Ancak bu üzümün iştahı artırıcı bir etki sağlayabileceği de belirtilmektedir.

İbn-i Sina'dan 10 yaş gençleştiren öneri! İşte bebek gibi cildin sırrı