Baş ağrısı için şifa! Hadiste yer alan o bitki hem yeniyor hem çiğneniyor

Çörek otu yüzyıllardır hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bitkilerin başında geliyor. Geleneksel tıpta önemli bir yeri olan çörek otu hadiste de yer alan bir şifa. Kronik hastalıklardan baş ağrısına kadar ilaç etkisinde olan çörek otunun faydaları haberimizde...

Şifalı bitkiler baş ağrısı, kanser gibi çağın en çok konuşulan hastalıklarına derman oluyor. Elbette çörek otundan bahsediyoruz. Yağı ve kendisi şifa olan bu bitkiyi tüketmek ve sofraya dahil etmek oldukça kolay. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde;" Çörek otuna kıymet verin, zira o ölüm dışında her derde devadır." diye çörek otunun faydalı olduğunu vurgulamıştır. İşte çörek otunun faydaları...

HER GÜN 1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTUNUN FAYDASI

Baş ağrısına iyi gelir

Sırt ağrısına iyi gelir

Sindirim sistemi için faydalıdır

Kanserle savaşır

Antioksidandır

Bağışıklığı güçlendirir

Vücudu hastalıklara karşı korur

Çörek otu yağı sivilceleri iyileştirir

Çörek otu tohumu egzamaya iyi gelir

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

Çörek otunu salatalarda, yemeklerde ya da kurabiyelerde kullanabileceğiniz gibi havanda döverek yağını çıkartıp yine salatalarınıza dökebilirsiniz.

ÇÖREK OTU NASIL KULLANILIR?

Çörek otu tohumları öğütülerek tüketilebilir. Yalnız tohumlarının önceden öğütülmüş şekilde satın alınmasını tavsiye etmeyiz. Çünkü önceden öğütülen tohumlardaki mineraller ve uçucu yağlar özelliğini kaybetmektedir. Öğütülmeden alınırsa çörek otu çiğnenerek de tüketilebilir.

Kahvaltıdan ya da yemeklerden yarım saat önce, aç karnına, bir tatlı kaşığı çörek otu çiğnenerek bir bardak su ile tüketilebilir.

Yoğurt ya da sütle tüketilmesi önerilmemektedir.

Çörek otu yağı şeklinde tüketilebilir. Yağının soğuk pres yöntemi ile üretilmesine dikkat etmek gereklidir.

Günde bir kez kahvaltıdan ya da yemekten önce bir tatlı kaşığı çörek otu yağı içilerek tüketilebilir. Aç karnına tüketilmesi gerekmektedir. Aç karnına tüketildiğinde yağın içeriğindeki proteinler mide asidiyle daha kolay karışır ve yağın sindirimi daha kolay olur.

Çörek otu kapsülü şeklinde tüketilebilir. Kapsül şeklinde satın alınarak su ile tüketilebilir.

ÇÖREK OTU YAĞININ 6 FARKLI KULLANIMI

1 su bardağı su içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı eklenip tüketilebilir.

1 yemek kaşığı kadar çörek otu yağı yemeklerin içerisine ya da salatalara eklenebilir.

1 kâse yoğurt içerisine 1 çay kaşığı kadar çörek otu yağı konulup tüketilebilir.

1 dilim ekmek üzerine 3-5 damla kadar çörek otu yağı damlatılıp tüketilebilir.

Kahvaltı öncesinde aç karnına oral yol ile tüketilebilir.

Her iki burun deliğine birer damla olarak damlatılabilir.

Çörekotu yağı günde ne kadar içilmeli sorusunun yanıtı günde 1 yemek kaşığından fazla olmamak şartı ile istenilen kadar tüketilebilir olacaktır.

ÇÖREK OTU HANGİ DURUMDA ZARARLIDIR?

Çörek otu, çok güçlü bir bitkidir, aşırı tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Günde 2-3 çay kaşığından fazla çörek otu tüketmeyin.

Her gün kullanıyorsanız maksimum 1-2 çay kaşı tüketin. Herhangi bir hastalığınız varsa doktorunuza danışmadan kullanmayın.