Hadise'den ortalığı karıştıran saç yıkama açıklaması! Saçlar hangi aralıklarla yıkanmalı?

Hadise saçlarını yıpratmamak için 10 günde 1 yıkadığını açıkladı. Bu açıklama sonrası kafalar karıştı. Güçlü ve sağlıklı bir saçın yıkanma aralığına dair sizler için araştırma yaptık. Peki saçlar hangi aralıklarla yıkanmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Geçtiğimiz gün bir mekan çıkışınsa gazetecilerle ayak üstü sohbet eden Hadise saç ve cilt bakımına dair tüyolar verdi. Saçlarını 10 gün de 1 yıkadığını açıklayan Hadise, ortalığı karıştırdı. Saçlara sık sık fön çektirmenin saçları yıprattığını belirten Hadise bu yüzden saçlarını bu aralıklarla yıkamanın iyi geldiğini belirtti.

Bu konu hakkında yapılan küçük bir araştırmada uzmanlar saç yıkama aralığının tamamen saç tipine bağlı olduğunu vurguladı.

SAÇLAR HANGİ ARALIKLARLA YIKANMALI?

Uzmanlar saç kökünün ve derisinin yıkamada etkisinin olduğunun altını çizdi. Sık sık yıkamanın saçları uzatmada etkili olmadığını söyleyen uzmanlar çok sık yıkanan saç köklerinde yağ dengesi bozulur.

Yağ dengesi bozuk olan saçlarda kepeklenme ve deri hastalıkları artar. Bu yüzden uzamanlar" ne kadar çok sık yıkanılırsa kepeklerden o kadar çabuk kurtulunur" ifadesinin yanlış olduğunu hatırlattı.

Saç derisi ve vücut derisi aynıdır. Yağlı bir cilde sahip olan kişilerde saç dibi yağlanma yaşanır. Bunun için tuz oranı yüksek şampuanlarla yaz aylarında her gün kış aylarında 2 gün de bir yıkanılmalı.

Öte yandan kuru saçlarda ise saçlar 5 ya da 7 gün de bir yıkanılmalı. Şampuanlarda ise mentol özü tercih edilmeli.

Kıvırcık saçların ise haftada bir kez yıkanıp deriden taranması lazım.

İnce telli saçlarda büyüme hızı düşüktür. Bu yüzden aşırı neme ihtiyaç duyar. En sık yıkanması gereken saç tipidir.

Kalın ve güçlü saçlar ise 10 günde bir yıkanmalıdır.

Çağla Şıkel genç kalmanın sırrını açıkladı! O vitamin ciltteki kırışıklıkları yok ediyor...

Tek bir ısırıkla vücuttaki tüm mikrobu çekiyor! Yaşlandırmayı geciktiren doğal yöntem...