Hacamatta şifa ararken sağlığınızdan olmayın! Hacamatın faydaları nelerdir?

Geleneksel bir tedavi yöntemi olan hacamatın ödemden enfeksiyona ve cilt kırışıklıklarına kadar sağlığa birçok faydası bulunuyor. Hacamat tedavisinin sanıldığı gibi kan akıtma ya da kan alma işlemi olmadığını belirten Homeopati ve Fitoterapi Uzmanı Dr Öğr.Üyesi Serhat Koran, hacamatın faydalarını ve dikkatli yapılmadığı takdirde yan etkilerini Mor Papatya'ya anlattı.

Hacamat yaptıranların sayısı son yıllarda arttı. Peki, hacamat nedir? Hacamatın faydaları nelerdir? Hacamatın vücuttaki belli bölgelere steril şartlarda küçük kesikler yapılarak uygulandığını belirten Homeopati ve Fitoterapi Uzmanı Dr Öğr.Üyesi Serhat Koran, hacamat hakkında merak edilen tüm detaylar hakkında bilgi verdi.

Aksam.com.tr’den Merve Kantarcı Çulha’ya değerlendirmelerde bulunan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr.Üyesi Serhat Koran, hacamat tedavisinin sanıldığı gibi kan akıtma ya da kan alma işlemi olmadığını belirtti. Peki, hacamatın faydaları nelerdir? İşte hacamat hakkında doğru bilinen yanlışlar ve tüm detaylar…

Hacamat(Kupa) tedavisinin 2000 yıllık geleneksel bir tedavi şekli olup, cilt üzerine çeşitli ekipmanlar aracılığıyla vakum uygulama işlemi olduğunu belirten Dr. Serhat Koran, şu bilgileri verdi:

“Uygulama şekline göre kuru kupa ve yaş kupa ( hacamat) olmak üzere iki şekilde uygulanır. Hacamat, vücuttaki belli bölgelere steril şartlarda küçük kesikler yapılarak uygulanır.”


BÖLGESEL YAĞLANMAYI ÖNLER, CİLDİ TAZELER

Hastanesi Homeopati ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr.Üyesi Serhat Koran, hacamatın faydalarını şu şekilde sıraladı:

Vücutta birikmiş toksin ve ağır metallerin atılımını sağlar.

Lenf sistemimizi çalıştırarak vücuttaki ödemi atar.

Nitrik oksit sentaz aktivitesini artırarak virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı vücut direncini artırır.

Bölgesel uygulanması cilt kırışıklığı, göz altı torbaları, bölgesel yağlama, varis ve migren hastalığına karşı da doğal bir savunma sağlar.

ENFEKSİYONA DİKKAT!

Hacamat tedavisi doğal bir tedavi yöntemi olsa da dikkatli olunmadığı taktirde ciddi yan etkilere neden olabileceğine dikkat çeken Koran, şu bilgileri verdi:

“Derin ven trombozu, ağır kansızlık, kalp yetmezliği, tansiyon düşüklüğü, kanser hastaları ve gebelerin bu tedaviden kaçınmaları gerekmektedir. Ayrıca deneyimli bir hekim tarafından uygulanmadığı taktirde de cilt enfeksiyonu, ödem ve hematom dediğimiz kanamalara neden olabilir.”

HACAMAT VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİNE UYGULANABİLİR?

Hacamat tedavisinin sanıldığı gibi kan akıtma ya da kan alma işlemi olmadığını belirten Serhat Koran, hacamatın nasıl yapıldığını şu ifadelerle paylaştı:

“Cildin en üst tabakası olan epidermis tabakasına küçük kesiler atılır. Kesilerin üzerine steril, özel yapılmış, tek kullanımlık kupalarla basınç uygulanır. Böylece en altta bulunan kılcal damarlardan toksin ve ağır metaller cilt altı boşluğa oradan da kupaların içine dolar. Hacamat tedavisi Uzakdoğu tedavi şekli olan akupunktur tedavisinin farklı bir uygulama şeklidir. Yani diğer uzakdoğu tedavi şekilleri gibi hastanın yaşı ve hastalığın türüne göre hacamat uygulama yerleri değişir. Sırt, ense, diz, dirsek, kol, bacak ve baş bölgesine uygulanabilir. Ayrıca yeni teknolojik cihazlar vasıtası ile de saç ve benzeri tüylerin kesilmesine gerek kalmadan gönül rahatlığı ile uygulanabilmektedir.”