Güzellik uykusunun efsane olmadığının 5 kanıtı!

Güzellik uykusu cildi onarıyor. Cilt lekelerini açan ve gençleştirici etkisi olan güzellik uykusu neden önemli? İşte detaylar...

Uyumak kolajen miktarını artırıyor. Güzellik uykusu efsanesi ise gerçek. Peki kaliteli uykunun faydaları neler? İşte faydaları...

KALİTELİ UYKUNUN CİLDE 5 ETKİSİ

Kaliteli uykunun cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaptığını söyleyen Akkoyunlu uykunun cilt sağlığına 5 faydasını ise şöyle sıraladı:

Uyku, cilt hücrelerinin yenilenmesi ve onarılması için önemlidir. İyi bir uyku, cildin genç ve daha sağlıklı kalmasına etki eder.

Uyku esnasında, vücut hücresel onarım ve yenilenme süreçlerini hızlandırır, bu da cilt hücrelerinin daha etkili bir şekilde yenilenmesine olanak tanır.

Aynı zamanda, vücut uykudayken önemli bir cilt destek protein olan kolajen üretir. Kolajen, cildin sıkılığını ve elastikiyetini koruma konusunda kilit bir rol oynar.

Uyku ayrıca antioksidan sistemlerin etkinliğini artırır. Bu da cildi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

İyi bir uyku, stres hormonu olan kortizol seviyelerini düşürmede etkilidir. Düşük kortizol seviyeleri, cilt problemlerinin azalmasına ve genel cilt sağlığının iyileşmesine yardımcı olur.

Yetersiz uyku ise genellikle gözaltı morlukları ve şişliklere neden olabilir. Bu durum, vücudun uyku sırasında düzgün bir şekilde yeniden yapılanmaması ve dinlenmemesiyle ilişkilidir.

Growth yani büyüme hormonu, çocuklarda büyümeyi desteklerken aynı zamanda yetişkinlerde dokunun yenilenmesini, yaşlanmanın geciktirilmesini ve cildin düzenlenmesini sağlar. Eğer yeterince uyumazsak, growth hormonu yeterince salgılanamayacağından dolayı dokunun yenilenmesinde bozulmalar, kanser riski, erken kırışıklıklar gibi birçok sorun ortaya çıkabilir. Bu hormonların düzenli salgılanmaması, diyabet, tansiyon gibi birçok bozukluğa da neden olur.