Güzellik sırrı belli oldu! İbn-i Sina 1000 yıl önceden o tohumu işaret etti...

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden güzellikle alakalı bir tohum tavsiyesinde bulunmuştu. Ayrıca o tohumun nasıl kullanılması gerektiği hakkında da önerilerde bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden güzellik ile ilgili o tavsiyesi…

İbn-i Sina'nın şifa kitaplarındaki öneriler, günümüzdeki bilim insanlarının bile radarına takılabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina, 1000 yıl öncesinden güzellik ile ilgili de tavsiyede bulundu. İbn-i Sina'nın önerisinde yer alan tohum, yaşlanma belirtilerini adeta ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca günümüzdeki kozmetik ürünlerinde de kullanılabiliyor.

İbn-i Sina'nın güzellik için önerdiği tohum, sinirlerin yatıştırılmasından kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmaya kadar birçok farklı konuda tavsiye edilebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GÜZELLİK İÇİN TOHUM ÖNERİSİ

Güzellik ile ilgili kenevir tohumunu tavsiye eden İbn-i Sina, pek çok insanın dikkatini çekiyor. İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, yaşlanmayı adeta yavaşlatarak genç hücre sayısını artırabiliyor. Bu da cilt için faydalı olarak ön plana çıkabiliyor.

Doğal kolajen olarak görülebilen kenevir tohumu, hasar almış cilt yapısını hızlıca onarmaya yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra sinirlerin yıpranmasını öneyerek kan dolaşımını sağlayabiliyor. Tüm bunların sonucunda güzellik için de faydalı olarak gösterilebiliyor.

KENEVİR TOHUMUNUN TÜKETİM YÖNTEMLERİ

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, güzellik açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim kenevir tohumu, sinirlerin yıpranmasını önleyerek kan dolaşımını sağlayabiliyor. Ayrıca kan dolaşımı ne kadar düzenli olursa, hücrelerin genç kalma seviyesi o kadar artabilir. Bu nedenle güzellik için de faydalı olabilir. Bunun yanı sıra kenevir tohumunun tüketim yöntemlerinden ikisi aşağıda yer alıyor.

Kenevir tohumu güneşte kurutulur. Ardından normal bitki çayı gibi demlenebilir. Devamında tüketilebilir.

Bir su bardağı süte 5 adet kenevir tohumu eklenir. Ardından kaynatılır ve günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.

Güzellik için faydalı olarak bilinen kenevir tohumu, E vitamini barındırdığından dolayı saçların gür ve sağlıklı çıkmasına da yardımcı olabilir. Ayrıca saçların kökten dökülmesine ve yıpranmasına karşı faydalı olabilir.

Dikkat: İbn-i Sina'nın güzellik için tavsiye ettiği kenevir tohumunu, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir. Aksi takdirde tüketmeleri önerilmez.