İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden o tohumu önerdi! Güzellik için yetiyor...

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden güzellikle alakalı çalışmalar gerçekleştirerek bir tohuma değindi. Ayrıca söz konusu tohumun nasıl kullanılacağı hakkında da önerilerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden güzellikle ilgili tavsiyesi…

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinde yazdığı şifa kitapları ile adeta günümüze de ışık tutuyor. Nitekim ünlü hekim, 1000 yıl öncesinden güzellik ile ilgili de bir tohum önerisinde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği tohum, adeta yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabiliyor. Öte yandan günümüzde kozmetik ürünlerinde de kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra sinirlerin yatıştırılmasından kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltmaya kadar birçok farklı yarar sağlayabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GÜZELLİK İÇİN ÖNERDİĞİ O TOHUM

Güzellik ile ilgili 1000 yıl öncesinden çalışmalar gerçekleştiren İbn-i Sina, kenevir tohumunu tavsiye ediyor. Güzellik için yeterli görülebilen kenevir tohumu; genç hücre sayısını artırabiliyor, yaşlanmayı yavaşlatabiliyor ve cilt için yararlı olarak ön plana çıkabiliyor.

Kenevir tohumu, doğal kolajen kaynağı olarak görülebiliyor. Ayrıca hasar almış cilt yapısını onarmada yararlı olabiliyor. Bunun yanı sıra sinirlerin yıpranmasını önleyebiliyor. Tüm bunların sonucunda ise kenevir tohumu, güzellik için yeterli olarak görülebiliyor.

KENEVİR TOHUMU TAVSİYESİ İLE İLGİLİ DETAYLAR

İbn-i Sina, 1000 yıl öncesinden tavsiye ettiği kenevir tohumu ile birçok insanın dikkatini çekebiliyor. Ayrıca güzellik için yararlı olarak ön plana çıkabilen kenevir tohumu, sinirlerin yıpranmasını önleyerek kan dolaşımını sağlayabiliyor. Öte yandan kan dolamını ne kadar düzenli ise, hücrelerin genç kalma derecesi de aynı ölçüde artabiliyor. Bunun sonucunda ise kenevir tohumu, güzellik için yararlı olarak gösterilebiliyor.

Güzellik için tavsiye edilebilen kenevir tohumunun tüketim yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

Birinci Yöntem: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kenevir tohumu, güneşte kurutulur ve normal bitki çayı demliyormuş gibi demlenebilir.

İkinci Yöntem: Bir su bardağı sütün içerisine 5 kenevir tohumu eklenir ve kaynatılır. Ardından günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.

Not: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği söz konusu tohum, E vitamini kaynağı olarak dile getirilebiliyor. Ayrıca saç sağlığı açısından da faydalı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden tavsiye ettiği kenevir tohumunu; alerji etkisi oluşabilecek insanların ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.