Güzelliğiniz avucunuzun içinde! Tam bir E vitamini deposu

Cildinizi güzelleştirmek ve güzel tutmak için bir avuç çiğ fındığa ihtiyacınız var. E vitamini bakımından zengin olan fındığın cilde sağladığı faydalar hakkında sizler için araştırma yaptık. Peki fındığın cilde faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde yüksek miktarda E vitamini bulunan fındık, cilt sağlığına inanılmaz faydalar sağlar. Işıl ışıl bir cildin habercisi olan fındık, hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olan çığ fındık hakkında yapılan araştırmalar uzmanları bile şaşırttı.

Cilt vücutta en hızlı yaşlanmaya meyilli alandır. Çok hızlı azalan kolajen ve E vitamini hücrelerin yenilenme olasılığını azaltır. Bu da ciddi oranda yaşlanmayı hızlandırır. Bunu durdurmak için uzmanlar omega-3 yağ asidi, E vitamini ve kolajen tüketilmesini tavsiye eder. Fındık tek seferde tüm bu ihtiyaçları kapatır.

FINDIĞIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Vücudun yenilenme aşamasında ihtiyaç duyduğu magnezyumu fındık tek seferde kolayca karşılar. Hızla deforme olan alanları onaran fındık, yüksek oranda antioksidan sayesinde de iyileştirirken yeniler. Bu sayede sarkma, kırışıklık ve ince çizgileri ortadan kaldırır.

Günde tüketilen bir avuç fındık cildin hızla onarılmasını sağlar. Vücuda giren besinlerin tüketimi ve enzim şeklide cildi etkiler. Fındık içerdiği lif sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlar. Bu sayede de besi atıkları vücutta toksinlenmeye neden olmaz.

Cildin en büyük bariyeri ise dermis tabakasıdır. Dermis tabakasında oluşan ufak bir hata sivilcelenme çukurlaşmaya neden olur. Bunlarda genellikle vitamin eksikliğinden meydana gelir. Ancak fındık bu durumu da engeller.

Saç dökülmelerine ve kepeğe kesin çözüm! Banyo sırasında maden suyu dökerseniz...