Güzelliği artıran 3 besin! Cilt çatlamasına ve kurumasına engel oluyor

Soğuk, rüzgarlı ve havasız ortamlar cilt sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ayrıca bu durum, ciltte kuruluk oluşturabiliyor. Tedavi aşamasında ise kullanılan kremlerin yanı sıra bazı besinlerin tüketilmesi de tavsiye ediliyor. İşte cilt çatlaması ve kurumasına engel olabilen 3 besin…

Cilt, dış etkenlerden etkilenebiliyor. Ayrıca bu etkenlerden bazıları; rüzgar, soğuk hava ve havasızlık gibi sayılabiliyor. Öte yandan cilt sağlığını iyileştirmek isteyen birçok insan krem kullanmayı tercih edebiliyor. Bu noktada kremlerin yanı sıra bazı besinlerin tüketilmesi de öneriliyor. Çünkü söz konusu besinler, cildi nemlendirerek canlılık kazandırabiliyor. Ayrıca cilt kuruluğu ve çatlamasına engel olabiliyor.

CİLT ÇATLAMASINA VE KURUMASINA ENGEL OLABİLEN 3 BESİN

Her besin farklı vitamini içerebiliyor. Ayrıca bazı vitaminler cilt sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim cilt çatlamasına ve kurumasına engel olabilen 3 besin şu şekilde; portakal, ıspanak ve tatlı patates.

Portakal: Yüksek seviyede C vitamini barındıran portakal, cilt sağlığına yararlı olabiliyor. Ayrıca sabahları bir bardak portakal suyu içilmesi, cilt sağlığı için öneriliyor. Öte yandan potasyum barındıran portakal, vücudun sıvı elektrolit dengesini korumada faydalı olabiliyor.

Ispanak: C vitamininin yanı sıra K vitaminini de barındıran ıspanak, kolajen üretimine faydalı olabiliyor. Ayrıca içeriğinde potasyum da bulunduruyor. Tüm bunların sonucunda ise, cilt sağlığı için ıspanak tüketimi öneriliyor.

Tatlı Patates: A ve C vitamini bakımından zengin olan tatlı patates, A vitamini sayesinde cildi güneş ışığının zararlı etkilerinden koruyabilir. Bunun yanı sıra cildin aşırı kurumasını önleyebilir. Ancak fazla miktarda A vitamini tüketilmesi, kuru bir cilde ve dudak çatlaklarına sebep olabilir. Öte yandan C vitamini, ciltteki kolajen üretiminin artmasına yardımcı olabilir.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin, yukarıdaki besinleri uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir.