Güzelleşmenin ve gençleşmenin sırrı! İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o 2 formül

İbn-i Sina güzelleşmenin ve gençleşmenin sırrı ile ilgili asırlar öncesinden şifa kitaplarında önerilerde bulundu. Nitekim ünlü hekim güzelleşme ile ilgili doğal bir yağı tavsiye ederken, gençleşme ile ilgili de bir tohumu önerdi. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o formüller…

İbn-i Sina asırlar öncesinden pek çok sağlık problemi için doğal yöntemleri önerdi. Nitekim ünlü hekimin şifa kitaplarında yazdığı tavsiyeler, günümüzde de tercih edilebiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın güzellikle ve genç kalmakla ilgili önerdiği yöntemler, pek çok insanın dikkatini çekebiliyor. Çünkü söz konusu yöntemler, adeta güzelleşmenin ve gençleşmenin sırrı olarak da görülebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN 2 TAVSİYESİ

İbn-i Sina hem güzellikle ilgili hem de genç kalkmakla ilgili bin yıl öncesinden tavsiyelerde bulundu. Nitekim ünlü hekim, adeta güzelleşmenin sırrı olarak ban otu yağını ve adeta genç kalmanın sırrı olarak kenevir tohumunu işaret ediyor. Çünkü hem ban otu yağının sağladığı faydalar hem de kenevir tohumunun sağladığı yararlar, adeta güzelleşmenin ve gençleşmenin sırrı olarak görülebiliyor.

ADETA GÜZELLEŞMENİN SIRRI: BAN OTU YAĞI

İbn-i Sina'nın önerdiği ban otu yağı, saç beyazlamasını önleme konusunda ön plana çıkabiliyor. Ayrıca saç çıkartma özelliği olduğu da söyleniyor. Nitekim ünlü hekimin önerdiği ban otu yağı, saçların beyazlamasını önleyebilmesinden dolayı adeta güzelleşmenin sırrı olarak da görülebiliyor. Bunun yanı sıra İbn-i Sina cilt için de; mavi süsen çiçeği, beladur ağacı ve moringayı önerebiliyor.

ADETA GENÇ KALMANIN SIRRI: KENEVİR TOHUMU

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, pek çok kişi tarafından genç kalmanın sırrı gibi görülebiliyor. Nitekim ünlü hekimin asırlar öncesinden önerdiği kenevir tohumu, yaşlanma sürecinin yavaşlaması konusunda faydalı olabiliyor. Bu sebeple adeta genç kalmanın sırrı olarak da görülebiliyor. Kenevir tohumunun hazırlanışı ile ilgili detaylar hemen aşağıda yer alıyor.

Hazırlanış Yöntemi: Kenevir tohumu, güneşte kurutulur. Akabinde normal bitki çayı demler gibi demlenebilir. Sonrasında afiyetle tüketilebilir.

Diğer Hazırlanış Yöntemi: Kenevir tohumunun etkili tüketim yollarından birinin süt ile gerçekleştiği söyleniyor. Nitekim bir su bardağında bulunan sütün içerisine 5 kenevir tohumu ilave edilir. Sonra bu karışım kaynatılarak günde bir bardak olacak şekilde tüketilir.

Kenevir tohumunun içerisinde E vitamini bulunduğundan dolayı, saçların daha gür ve sağlıklı çıkmasına da faydalı olabilir. Ayrıca saçların kökten dökülmesine ve yıpranmasına karşı da yararlı olabilir. Bu nedenle kenevir tohumu da güzellikle ilgili tercih edilebiliyor.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği doğal yağ ve tohum, cilt yapısına göre farklı sonuçlar da ortaya çıkartabilir. Bu nedenle her cilt yapısında yüzde 100 sonuçlar vermeyebilir. Bunun yanı sıra hassas cilde sahip olanların ve alerji etkisi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danıştıktan sonra kullanmaları tavsiye edilir.