AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kuzu etli enginar tarifini merak edenler Benim Yemeğim'in 23 Haziran menüsünü kaçırmıyor. Bugün Şef Rafet İnce'nin menüsünde enginarlı bir yemek var. Peki, enginar nasıl yapılır? Lezzet şöleni olacak bir ana yemek arıyorsanız bu tarif tam size göre. Terbiyesi ile pişen kuzu etli enginarın yapılışı hem keyifli hem pratik. İşte evde bulunan malzemelerle enginar tarifi ve malzemeleri...
KUZU ETLİ ENGİNAR MALZEMELER
200 gram kuzu kuşbaşı
2 adet taze enginar
15 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
3 dal dereotu
Tuz ve karabiber
KUZU ETLİ ENGİNARIN YAPILIŞI:
Kuzu etli enginar tarifi sofrada ana yemeğiniz olabilir. Arpacık soğanları zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Kuzu kuşbaşını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Küp küp doğradığımız enginarı ilave edip 1-2 dakika kavuruyoruz. Sıcak su ekleyip 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
Yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısını karıştırıp meyane haline getiriyoruz. Tencereden et suyu alıp terbiyeye ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Terbiyeyi yavaşça yemeğe döküyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız dereotlarını ilave ettikten sonra biraz daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun...