Günün nefis çorba tarifi: Bıldırcınlı ezogelin çorbası! Benim Yemeğim'de 3 Mart menüsü

Benim Yemeğim Programı'nın 3 Mart Çarşamba günü tarifi bıldırcınlı ezogelin çorbası oldu. Şef Rafet İnce'nin sunduğu yemek yarışmasını izleyenler ekran başında bıldırcınlı ezogelin çorba tarifini araştırıyor. İşte Benim Yemeğim bıldırcınlı ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mutfakla arası iyi olanlar tarafından ilgiyle takip edilen Benim Yemeğim Programı'nı izleyenler 3 Mart Çarşamba gününün tarifini araştırıyor. Bugünün tarifi bıldırcınlı ezogelin çorbası oldu. Benim Yemeğim'de dört yarışmacı, her gün şef Rafet İnce'nın verdiği yemekleri tariflerine uygun olarak yapıyor. Peki, bıldırcınlı ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte farklı yemek tarifi arayanlara bıldırcınlı ezogelin çorbasının yapılışı ve püf noktası...

BILDIRCINLI EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER

1 adet bıldırcın

1.5 su bardağı mercimek

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı bulgur

1 adet limon

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

2 diş sarımsak

1 tane soğan

Pekmez

BILDIRCINLI EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Bıldırcınlı ezogelin çorbası için önce 1 litre kaynayan suyun içerisine mercimek, bulgur ve pirinci ekliyoruz.

Ardından soğanı ve sarımsağı da çorbaya ilave ediyoruz.

Bıldırcının içine tereyağı koyup şırınga ile içerisine pekmez enjekte ediyoruz.

Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Çorbadan 1 yemek kaşığı alıp kalanını karıştırıcıdan geçiriyoruz.

Tereyağı ve domates salçasını kavurup, nane, pul biber ve limon ekleyip çorbaya ekliyoruz

Kızaran bıldırcını fırından alıp, önceden ayırdığımız ezogelin çorba harcının üzerine koyuyoruz.

Tabağın kenarına çorbayı ekleyip son olarak çorbanın üzerine ayran köpüğünü ilave ediyoruz. Bıldırcınlı ezogelin çorbası hazır. Afiyet olsun...

Ayran köpüğü nasıl yapılır?

Yarım su bardağı soda ile 1 bardak yoğurdu blender ile köpük haline getiriyoruz.