Güneylilerin sağlık sırrı haşlanmış fıstık

Kabuklu fıstık gün içinde atıştırmalık ya da çay yanı kuruyemişi olarak tüketilir. Peki, Güneylilerin fıstığı haşlayarak tükettiğini biliyor muydunuz? İşte haşlanmış fıstıkla ilgili şaşırtıcı bilgiler...

Haşlanmış yer fıstığı, diğer yer fıstığı türlerinden yaklaşık dört kat daha fazla antioksidan içerir. Haşlanmış fıstığın faydalarını öğrenince fıstığı kuru tüketmekten vazgeçebilirsiniz.

Güneyliler haşlanmış fıstığı tüketmeyi çok seviyor. Hatta yemeklerine kullananlar da var. Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız ara öğünlerde yemek yerine tok tutan haşlanmış fıstığı tercih edebilirsiniz. Peki, fıstık nasıl haşlanır?

HAŞLANMIŞ FISTIĞIN FAYDALARI

Haşlanmış fıstık, zengin bir antioksidan ve E vitamini kaynağıdır.

Saçı besler ve hızlı uzamasına yardımcı olur

İyi bir atıştırmalıktır. Günün ilerleyen saatlerinde daha az kalori tüketmenizi sağlar.

Yer fıstığı kilo vermeye yardımcıdır. Tokluk hissi uyandırdığından kilo kaybına yardımcı olabilir.

Kasları geliştirir.

B vitamini vardır. B vitamini vücudun kırmızı kan hücreleri ve folik asit oluşturmasına veya bazı doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur.

FISTIK NASIL HAŞLANIR?

Ham kabuksuz fıstıkları suyla iyice durulayın.

Büyük bir tencereye su, tuz, baharat ve yer fıstığı koyun, kaynatın.

Kısık ateşte kaynatın. Fıstıklar istenen yumuşaklık düzeyine ulaşana kadar kaynatın.

Süzün ve yiyin.

Öğrenciyken istenmeyen ev arkadaşının özellikleri

Ay tutulmasıyla kariyeri değişecek 5 burç

Herkesin şikâyet ettiği o soruna şifa

Başak Cengizi katleden Göktuğ Boz'un psikolojik problemi neydi? Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu yorumladı