Güneydoğu Anadolu mutfağının şifa kaynağı! Soslu mercimek çorbası nasıl yapılır?

En zengin mutfaklardan biri olan Güneydoğu Anadolu'da en sevilen lezzetlerden biri soslu mercimek çorbasıdır. Normal mercimek çorbasından farklı olan bu lezzet tam bir şifa kaynağıdır. Peki soslu mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Güneydoğu Anadolu'da sıklıkla tüketilen soslu mercimek çorbasını iftar sofralarına taşıyın. Bu eşsiz lezzet tam bir şifa kaynağı olduğundan uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir. Güçlü bir antioksidan olan şifa kaynağı soslu mercimek çorbasının en orijinal tarifini sizler için derledik.

Normal mercimek çorbasından biraz farklı yapılan bu tarif damaklarda iz bırakır. Adeta müptela olacağınız soslu mercimek çorbası için sofranızda yer açın.

SOSLU MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Soğan, havuç patates

1 litre su

Yarım çay kaşığı tuz, karabiber

Sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı

Bir tatlı kaşığı toz biber

Bir çay kaşığı nane

Bir çay kaşığı fesleğen

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine yıkanmış mercimeği su ile beraber ekleyip ocağa koyun.

Ocağın altını gürleştirin. Sırayla içine havuçları soğanı ve patatesleri dilimleyerek atın.

Tereyağını, baharatları ve zeytin yağını koyun.

Kaynayan çorbanın içinden kaşık kaşık köpüğü alın.

Bütün malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kısıp bir iki defa blendırdan geçirin.

Ardından bir tavanın içine tereyağını, toz biber, naneyi ve fesleğeni ekleyin.

Kızardıktan sonra ocaktan alın.

Kaseye boşalttığınız çorbanın üzerine bir yemek kaşığı sostan dökün.

Afiyet şifa olsun...

Bayıltan ayıltan tatlı! Hurmalı ıslak kek nasıl yapılır?