AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Güneydoğu Anadolu'da sıklıkla tüketilen soslu mercimek çorbasını iftar sofralarına taşıyın. Bu eşsiz lezzet tam bir şifa kaynağı olduğundan uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir. Güçlü bir antioksidan olan şifa kaynağı soslu mercimek çorbasının en orijinal tarifini sizler için derledik.
Normal mercimek çorbasından biraz farklı yapılan bu tarif damaklarda iz bırakır. Adeta müptela olacağınız soslu mercimek çorbası için sofranızda yer açın.
MALZEMELER
1 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Soğan, havuç patates
1 litre su
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı toz biber
Bir çay kaşığı nane
Bir çay kaşığı fesleğen
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine yıkanmış mercimeği su ile beraber ekleyip ocağa koyun.
Ocağın altını gürleştirin. Sırayla içine havuçları soğanı ve patatesleri dilimleyerek atın.
Tereyağını, baharatları ve zeytin yağını koyun.
Kaynayan çorbanın içinden kaşık kaşık köpüğü alın.
Bütün malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kısıp bir iki defa blendırdan geçirin.
Ardından bir tavanın içine tereyağını, toz biber, naneyi ve fesleğeni ekleyin.
Kızardıktan sonra ocaktan alın.
Kaseye boşalttığınız çorbanın üzerine bir yemek kaşığı sostan dökün.
Afiyet şifa olsun...