Güneydoğu Anadolu kahvaltılarının muhteşem kışlık lezzeti! Kuru biber ve kuru domates ikilisi...

Zengin mutfağıyla dikkat çeken Güneydoğu Anadolu'nun kahvaltı kültürü de bambaşkadır. Kışın vitamin deposu olan kuru biber ve kuru domatesle sofralar şenlenir. İşte kuru domates ve kuru biber ikilisi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

FAtimatüzzehra MaslaK

Yaz aylarında güneşin vitaminiyle dolan kuruların sofralarda yerini alma zamanı geldi. Kış boyu tüketmek için güneşte kurutulan sebzelerden olan domates ve biber ile sofralarınızı şenlendirin. Güneydoğu Anadolu mutfağının zengin tarifi olan kuru domates kuru biberi sizler için radarımıza aldık. Kahvaltıda farklı lezzetler tatmak isteyenler için de bu lezzet vazgeçilmez olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU KAHVALTILARININ MUHTEŞEM LEZZETİ: KURU DOMATES KURU BİBER İKİLİSİ

MALZEMELER;

Bir kase kurutulmuş biber

Bir kase kurutulmuş domates

İki dilim kaşar

İki yemek kaşığı kuyruk yağı

Bir diş sarımsak

Bir çay kaşığı kekik, pul biber, nane

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI;

İç yağı tavada erittikten sonra üzerine kuru biberleri atın.

Sarımsağı rendeden geçirip ilave edin.

Akabinde baharatları atıp karıştırın.

Biberler yumuşadıktan sonra üzerine kuru domatesi ilave edip tavanın üzerine kapak koyun.

10 dakika pişmesini bekleyin.

Tabağa alarak sofranıza ekleyin.

Afiyet şifa olsun...

İşe ve okula götürebilecek en pratik ve sağlıklı sandviç tarifleri