AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
FAtimatüzzehra MaslaK
Yaz aylarında güneşin vitaminiyle dolan kuruların sofralarda yerini alma zamanı geldi. Kış boyu tüketmek için güneşte kurutulan sebzelerden olan domates ve biber ile sofralarınızı şenlendirin. Güneydoğu Anadolu mutfağının zengin tarifi olan kuru domates kuru biberi sizler için radarımıza aldık. Kahvaltıda farklı lezzetler tatmak isteyenler için de bu lezzet vazgeçilmez olacak.
Bir kase kurutulmuş biber
Bir kase kurutulmuş domates
İki dilim kaşar
İki yemek kaşığı kuyruk yağı
Bir diş sarımsak
Bir çay kaşığı kekik, pul biber, nane
Yarım çay kaşığı tuz
İç yağı tavada erittikten sonra üzerine kuru biberleri atın.
Sarımsağı rendeden geçirip ilave edin.
Akabinde baharatları atıp karıştırın.
Biberler yumuşadıktan sonra üzerine kuru domatesi ilave edip tavanın üzerine kapak koyun.
10 dakika pişmesini bekleyin.
Tabağa alarak sofranıza ekleyin.
Afiyet şifa olsun...