Güney Kore'nin en sevilen acılı sokak lezzeti! Tteokbokki tarifi..

Güney Kore'nin her sokağının başında rastladığınız tteokbokki lezzetini artık sofralarınızda bulabilirsiniz. Yalnız bunun için dolabınızda hazır pirinç keklerinin olması lazım. Acılı severler için hem farklı hem de lezzeti olan bu yemeğin yapımı da çok kolay. İşte tteokbokki tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Kore dizilerinden gözümüzün aşina olduğu lezzetlerden biri de tteokbokkidir. Pirinç keklerini evde yapmak neredeyse imkansız olduğu için bu yüzden hazır almanızı tavsiye ederiz. İçeriğine yumurta ve acılı salça katıldığından uzun süre tokluk sağlar.

Ancak sokakta satıldığında ise kürdana batırılıp tek tek yenilir. Tüketen çoğu insana göre katı kalın makarna ile hemen hemen aynıdır. Evde hazır pirinç kekiniz varsa gelin beraber nasıl hazırlayacağımıza bakalım.

TTEOKBOKKİ TARİFİ...

MALZEMELER;

10 tane pirinç keki

Bir adet kırmızı biber

Bir adet yeşil biber

Bir tane haşlanmış yumurta

Şerit halinde kesilmiş bir su bardağı kadar lahana

Yarım havuç

İnce dilimlenmiş soğan

1/5 su bardağı ılık su

SOSU İÇİN;

Bir yemek kaşığı soya sosu

İki çay kaşığı acı toz biber

Bir yemek kaşığı esmer şekeri

Bir yemek kaşığı biber salçası / varsa gochujang

3 diş rendelenmiş sarımsak

YAPILIŞI;

Derin bir kasenin içinde ılık suyu koyup salça esmer şekeri toz biberi ve soya sosunu koyun karıştırın.

Sonra diğer malzemeleri ince ince doğrayın.

Çözülmüş pirinç keklerini sudan geçirin.

Bir tencereye bir su bardağı su ekleyip önce sosu koyun.

Karıştırdığınız sosun içine ince doğradığınız sebzeleri atın. Sonra pirinç kekini.

Göz kararı yarım su bardağı daha ekleyin. Ağzını kapatın.

20 dakika sonra altınız kapatıp derin bir tabağa koyun.

Üzerine haşlanmış yumurtayı dilimleyip ekleyin.

Afiyet olsun...

Asya mutfağının en popüler yemeği: Kolajen deposu Tavuk ayağı nasıl yapılır?