AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Kore dizilerinden gözümüzün aşina olduğu lezzetlerden biri de tteokbokkidir. Pirinç keklerini evde yapmak neredeyse imkansız olduğu için bu yüzden hazır almanızı tavsiye ederiz. İçeriğine yumurta ve acılı salça katıldığından uzun süre tokluk sağlar.
Ancak sokakta satıldığında ise kürdana batırılıp tek tek yenilir. Tüketen çoğu insana göre katı kalın makarna ile hemen hemen aynıdır. Evde hazır pirinç kekiniz varsa gelin beraber nasıl hazırlayacağımıza bakalım.
MALZEMELER;
10 tane pirinç keki
Bir adet kırmızı biber
Bir adet yeşil biber
Bir tane haşlanmış yumurta
Şerit halinde kesilmiş bir su bardağı kadar lahana
Yarım havuç
İnce dilimlenmiş soğan
1/5 su bardağı ılık su
SOSU İÇİN;
Bir yemek kaşığı soya sosu
İki çay kaşığı acı toz biber
Bir yemek kaşığı esmer şekeri
Bir yemek kaşığı biber salçası / varsa gochujang
3 diş rendelenmiş sarımsak
YAPILIŞI;
Derin bir kasenin içinde ılık suyu koyup salça esmer şekeri toz biberi ve soya sosunu koyun karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ince ince doğrayın.
Çözülmüş pirinç keklerini sudan geçirin.
Bir tencereye bir su bardağı su ekleyip önce sosu koyun.
Karıştırdığınız sosun içine ince doğradığınız sebzeleri atın. Sonra pirinç kekini.
Göz kararı yarım su bardağı daha ekleyin. Ağzını kapatın.
20 dakika sonra altınız kapatıp derin bir tabağa koyun.
Üzerine haşlanmış yumurtayı dilimleyip ekleyin.
Afiyet olsun...