AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Güney Koreli ünlülerin zayıflama sırları artık elinizin altında. Ekran yüzüne çok önem verdikleri için sağlıklı beslenmek Koreli ünlüler için altın kuraldır. Kahvaltı kültürleri tamamen bizden uzak olan Güney Korelilerin aslında tükettikleri her şey metabolizmayı çalıştıran besinlerdir.
Vücutlarında neredeyse hiç yağ olmayan Güney Koreliler bunu sabah kahvaltısında çorba ve lapa pirinç tüketmeye borçlular. Aslında bu gelenek Anadolu köylerinde de var. Ancak şuan günümüzde çok az insan kahvaltıyı çorba ile yapıyor.
Sabah kahvaltılarında havuç ya da ıspanak çorbası tüketerek güne başlıyorlar. Bu da ister istemez bağırsakların yumuşamasına ve işlevselliğinin artmasını sağlıyor.
Öte yandan lapa pirinç yüksek oranda kalsiyum barındırır. Orta boy bir kase pirinç lapası gün boyu sizi tok tutar. Ayrıca vücut tarafından enzimlenmesi kolay olur.
Öğlen ise genellikle meyve ya da salata tüketirler. Bu da vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kolayca karşılar. Bağırsaklar çorba sayesinde yumuşadığından neredeyse hiç kabız olmazlar.
Güne erken başladıklarından kahvaltıdan önce ya da sonra mutlaka yarım saat yürürler. Bu onların metabolizmasının neden hızlı çalıştığını kanıtlayan bir diğer sağlıklı adımdır.
Akşamları ise asla ağır yemek yemezler. Onlar eti bile marul ya da karalahana ile tüketirler. Ekmek beslenme kültürlerinde yoktur. Ekmek yerine tatlı patatesten karbonhidrat sağlarlar.
Her öğünde neredeyse tükettikleri o karışım ise yağların cayır cayır yanmasını sağlar. Evlerimizde olan malzemelerle yapılan bu kürü her öğün tüketerek bağırsakların motor gibi çalışmasını yağların yanmasını sağlayabilirsiniz.
NOT: Bağırsak ve mide sorunu olanlar bir uzmana danışmalıdır.
MALZEMELER;
İki yemek kaşığı pirinç unu
Bir yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı soya sosu
2/5 yemek kaşığı acılı biber salçası
Bir yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı toz biber
3 adet yeşil soğan
2 yaprak beyaz lahana
Bir orta boy temiz kavanoz
YAPILIŞI;
Pirinç ununun üzerine bir yemek kaşığı suyu ve pirinç sirkesini ekleyip iyice karıştırın.
Havanda soyduğunuz sarımsakları iyice ezin.
Zencefili rendeden geçirerek sarımsakların üzerine koyun.
Pirinç ununun üzerine bu kez elma sirkesini döküp karıştırın.
Sonra salçaları ekleyin ve iyice karıştırmaya devam edin.
Üzeiren sarımsak ve zencefili ekleyin.
Karıştırma işlemine devam ederken toz biberi dökün. Dilerseniz bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.
Karışım harmanlanana kadar karıştırın.
Lahana yapraklarını ve yeşil soğanları bir parmak ucu büyüklüğünde kesin.
Bu sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
Tüm sos lahana yapraklarını ve soğanları kaplayana kadar karıştırdıktan sonra kavanoza yerleştirin.
Kavanozun ağzını havasını alarak kapatın.
Ter çevirip gölge bir yerde 7 gün boyunca bekletin.
Fermente olan karışımdan her öğün bir kaşık tüketin.