Güneşe çıkmadan önce krem ve losyonlara dikkat!

Cilt bakımı için birçok insan krem ve losyon kullanıyor. Güneşe çıkmadan önce sürülen krem ve losyon gibi kozmetik ürünlerin cildi daha fazla yıprattığına dikkat çeken uzmanlar, yaz döneminde cilt bakımını anlattı.

IHA

Yaz aylarında cilt bakımı birçok kişinin araştırdığı konuların başında geliyor. Bir yandan güneşin yan etkileri bir yandan pandemi korkusu herkesi bakım konusunda tedirgin ediyor. Peki, cilt bakımı nasıl olmalı? Güneşe çıkmadan önce sürülen krem ve losyon gibi kozmetik ürünler cildi nasıl etkiliyor? 

İHA'ya açıklamalarda bulunan Sağlık turizm direktörü Nihat Tüney, yaz aylarında cilt bakımının önemine değinerek, “Cilde sürülen krem ve losyon gibi kozmetik ürünler güneşe çıkıldığında cildi daha fazla yıpratır.” dedi.

Tüney, pandemi sonrası yaz döneminde cilt bakımı, sağlık turizmi ve kliniklerde alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. 

YAZ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Yaz aylarında cilt bakımının önemine işaret eden Tüney, cilde sürülen krem ve losyon gibi kozmetik ürünlerin güneşe çıkıldığında cildi daha fazla yıprattığını söyleyerek şu şekilde konuştu:

“Özellikle estetik prosedürler uygulanan kişilerin yaz aylarında daha dikkatli olması gerekiyor. Bu kişiler, iyileşme döneminde gün içerisinde üç-dört saatlerini ilaç, krem, losyon vs gibi ürünleri kullanmadan geçirmeliler. Bu uygulama sağlık açısından iyi olacaktır. Bu dönemi atlatabilmek ve özelikle yaz aylarının yan etkilerinden korunmak için bu önlemlere dikkat edilmelidir.” 

“SAĞLIK TURİZMİNDE NORMALLEŞMEYE GEÇTİK”

Tüney, sağlık turizminde de pandemiden dolayı dikkat edilmesi gerekenler olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye’de uygulanan tedbirlerle bu pandemi sürecini başarılı şekilde yönetildi ve yeni normalleşme başladı. Bu kapsamda birçok alanda olduğu gibi sağlık turizminde de bazı önlemlerle normalleşmeye geçtik. Bu işlemler yapılırken temizlik ve sterilize ortam çok önemli. Klinikte uygulanan dezenfeksiyon işlemlerinin başında her odada ultraviyole ışın temizliği ile sterilizasyon gerçekleştirilmesi geliyor. Bu sayede hem çalışanlar hem de hastalar kendini güvende hissedecek.”