Güneş yanıklarına dikkat! Çocuklarda cilt kanserini engellemek için uyarılar

Yaz mevsiminde güneş yanıkları bebek ve çocuklarda cilt kanserine neden olabiliyor. Sık sık güneş kremi kullanmak cilt kanserini engelliyor. İşte detaylar...

Çocuklarda cilt kanseri görülebiliyor. Cilt kanserinin en büyük nedeni güneş ışınına maruz kalmak. Peki cilt kanserinden korunmak için neler yapılmalı? İşte detaylar...

ÇOCUKLARDA CİLT KANSERİ NEDENLERİ

Koşup oynarken düşme ya da çarpmaya bağlı travmalar yaşanabilir. İshal, kusma atakları, böcek, sinek ısırıkları, arı, yılan ve akrep sokmaları yaz aylarında çocuklarda sık görülen durumlardır. Dışarıda vakit geçirmek, bahar tatilleri veya yaz tatilleri için ortak bir faaliyettir. Ancak güneş ışınlarına karşı koruma sağlamayı unutmamak gerekiyor. Çocuklar yetişkinlere göre daha hassas olduklarından özellikle çocukların güneş ışınlarından korunmaları gerekiyor.

ÇOCUK GÜNEŞ KREMLERİ EN AZ 30 FAKTÖRLÜ OLMALI

Koruyucu kremlerin sadece güneşten korunmak için değil sürekli olarak kullanılması gerekiyor. Bebeklere sıcak havalarda dışarıda gezdirilirken bile krem sürülmesi gerekiyor. Güneş ışınlarının gölgede bile çocuklara ve hassas ciltli bebeklere yansıyarak olumsuz etkileyebiliyor. Güneş kremleri en az otuz koruma faktörlü olması gerekiyor.

Güneş kreminin etkili olması için otuz dakikada bir yenilenmeli. Bir bebek güneş yanığı olursa, etkilenen bölgeye soğuk kompres uygulayın. Buzu direk olarak cilde temas ettirmemeye özen gösterin.

Uygulamadan önce, alerjik reaksiyon için çocuğunuzun sırtındaki küçük bir alanda güneş koruyucuyu test edin. Göz kapaklarına sürmekten kaçının, kremi göz çevresine dikkatlice uygulayın. Yeterli güneş kremi uyguladığınızdan emin olun. Her bir saatte bir güneş koruyucu uygulayın veya yüzdükten ya da terledikten sonra tekrarlayın. Çocuğunuzda kızarma, ağrı veya ateşle sonuçlanan güneş yanıkları varsa mutlaka çocuk doktorunuza başvurun.