Güneş lekesine en kolay çözümler! Temiz bir cilt için peeling deneyin

Güneş lekesi havalar ısınınca en önemli cilt sorunu hâline geliyor. Peki, güneş lekesi nasıl geçer? İşte cilt sorunlarınıza bir yenisi eklenmeden lekeler için çözüm yolları…

Havalar ısınınca en çok şikâyet edilen cilt problemlerinden biri de güneş lekesi. Güneş lekeleri için çözüm yollarını bir araya getirdik.

GÜNEŞ LEKELERİNE 6 ÇÖZÜM

Güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin giderilmesinde etkili yöntemlerden biri de süt peelingi. Ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılamaya yardımcı oluyor. Buna uygun olmayan ciltler için başka yöntemler de bulunuyor.

Süt Peelingi

Süt peelingi cansız ve mat görünüm ile birlikte özellikle hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin giderilmesinde etkili yöntemlerden biridir. Süt peelingi diğer peelingler içerisinde yer alan bazı soyucu asitleri içermediğinden yan etkisi yok denecek kadar azdır. Parlak, tazelenmiş, canlı bir cilde sahip olunmasına yardımcı oluyor.

TCA PEELİNG

TCA Peeling; akne izleri, güneş lekeleri ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılmaktadır. Bu peeling, gözenekleri daraltıyor ve cildi yeniden yapılandırıyor, akne oluşumunu azaltıyor. Tek seansta bile ciltte gözle görülür etki bırakabilen, iyileşme süresi çok hızlı bir peeling yöntemidir.

LEKE PEELİNGİ

Leke Peelingi ise güneş lekeleri başta olmak üzere pigmentasyon lekeleri, koyu hamilelik lekeleri, cildin yenilenmesine, cilde nem kazandırmaya, güneş hasarı sonrası oluşmuş ince ve kalın çizgilerin azalmasına yardımcı profesyonel bir uygulamadır. Alttan gelen taze derinin çok daha parlak ve pürüzsüz olup, adeta bebek gibi bir cildin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

K VİTAMİNİ

Uzmanlar uygulama sonrası ciltte gerginlik ve kaşınma hissini önlemek, cildi sakinleştirmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için K vitamin kompleksi ve güneş koruma faktörü içeren özel ev tipi ürünlerin kullanılmasını da tavsiye ediyor. Profesyonel peelingler kliniklerde doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Yoksa istenmeyen sonuçlar elde edilebilir.

HAM BAL

Anti bakteriyel özelliği, içerdiği vitamin, mineral ve enzimler sayesinde ham bal, tarih boyunca yanık tedavisinde tercih edilen en etkili çözümler arasında yer alıyor. Ciltte kabarcıkların oluşmasını önleyen ham bal, enfeksiyonların oluşmasının önüne geçiyor. Öte yandan ham bal, cildi besleyerek, yenilenmesine yardımcı oluyor. Doğal antibiyotik, vitamin ve mineral içeren ham bal, aynı zamanda antiseptiktir. Bu sayede dokuları hızla onarır.

LAZERLER

Peelinge ek olarak cilt renginin homojenize edilmesinde lazer tedavileri de karşımıza çıkmaktadır. Değişik dalga boylarıyla cildin üst tabakasını soyarak cildin alttan gelen taze, canlı, daha parlak ve rengi açık deriyle yenilenmesini ve rengini eşitlemeyi sağlamak lazer tedavileri için mümkün. Hasta koyu alanlardan mı şikâyetçi yoksa normal gözüken alanlarda rengin açılmasını mı arzu ediyor sorusunun cevabına göre lazer tedavisi tüm yüze uygulanabileceği gibi sadece lekeli alanlarda da uygulamak mümkündür. Lekelerin yoğun ve derin olduğu hastalarda birkaç seans uygulanmalıdır. Karbon dioksit lazerler bu amaçla kullanılır.

Sağ beyinli misin sol beyinli mi? Kişilik testini çöz öğren

İbrahim Saraçoğlu B12 için önerdi! Bu kür her derde deva