Güneş lekesi nasıl geçer?

Güneş lekeleri yaz tatilinden kalan en büyük problem. Peki, güneş lekesi nasıl geçer? Kış mevsimine girmeden güneş lekesi için maske öneren Uzman Estetisyen Handan Karael, yoğurt veya elma sirkesiyle hazırlanabilecek iki tarif verdi. İşte güneş lekesini yok eden iki maske tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Yaz tatilinin ardından "Güneş lekesi nasıl geçer?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki, kışa girmeden bu yaz ortaya çıkan güneş lekelerinden kurtulmaya ne dersiniz? Yoğurt veya elma sirkesi maskesiyle güneş lekelerini yok edebilirsiniz.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Uzman Estetisyen Handan Karael, güneş lekesini yok eden iki tarif verdi.

GÜNEŞ LEKESİNE KARŞI YOĞURT MASKESİ

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı karbonat

Yarım kabak

YOĞURT MASKESİ YAPILIŞI

Kabağın kabuklarını soyup ufak ufak kesip, diğer malzemelerle birlikte blenderden çekiyoruz. Bir kâseye alıp, bir maske fırçası ile yüzünüze boynunuza sürün.15 dakika bekletip yıkayın. Haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

GÜNEŞ LEKESİNE KARŞI ELMA SİRKESİ MASKESİ

2 yumurta kabuğu

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yumurta akı

YAPILIŞI

İki haşlanmış yumurtanın kabuğunu soyup havanda un hâline getirin.

Bir kâseye alıp diğer malzemeler ile karıştırın. Yüzünüze sürün 10 dakika bekletip yıkayın. Haftada 1 gün uygulayabilirsiniz.

TARİFLER SADECE KIŞIN UYGULANABİLİR

Leke için yapılan tarifleri sadece kışın uygulayın. Yaz mevsimi başlangıcından yaz sonuna kadar mutlaka cilde uygun 30 spf güneş koruyucu kullanılmalıdır.