Güneş kremini evden çıkmadan sürüyorsanız dikkat! Güneş lekeleri çoğalıyor

Birçok insan güneş kremini sıcak havalarda evden çıkmadan önce sürüyor. Bunun yanlış olduğunu belirten dermatologlar, doğru güneş kreminin güneş lekelerinden kurtardığını söylüyor. Peki, güneş kremi ne zaman sürülmeli, hangi güneş kremi alınmalı? Yanıtı haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Güneş lekelerinden korunmak için güneş kreminin sürüldüğü saat çok önemli. Birçok insan evden çıkmadan hemen önce güneş kremini sürüyor.

Güneş ışınları, deride, başta kuru, kaba bir görünüm, cilt tonunda düzensizlikler, leke oluşumu, kılcal kan damarlarında genişleme ile kırmızı bir görünüm olmak üzere erken yaşta kırışıklık oluşumu gibi birçok soruna neden olabilir.

GÜNEŞ KREMİ NE ZAMAN SÜRÜLMELİ?

Güneşten koruyucular, dışarı çıkmadan 30 dk. önce, tüm açık alanlara sürülmeli, 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır. Dudaklar unutulmalıdır. Önerilen miktar cm2'ye 2 mg'dır. Bu miktar sadece yüz dikkate alındığında kabaca 1/3 çay kaşığı kadardır. Güneşten koruyucular, güneşe maruziyet süresini uzatmak için kullanılmamalıdır. Ayrıca güneş ışınlarının (UVA) camdan geçtiği unutulmamalı, özellikle araç kullanırken güneş koruyucu kullanımına özen gösterilmelidir.

Güneşten korunmada şapka ve gözlük kullanımı, uygun giysi seçimi gibi fiziksel korunma yöntemleri yanında yaşa, cilt tipine ve uygulanan bölgeye göre, en az 30 SPF içeren güneşten koruyucu kullanımı da son derece önemlidir. Bu noktada yapılan genel yanlışlar, güneşten koruyucuların sadece dışarıya çıkarken ve çıkmadan birkaç dakika önce uygulanması ve gün içerisinde tekrarlanmasıdır.

GÜNEŞ KREMİ OLMAZSA NE OLUR?

Güneş ışınları, deride, başta kuru, kaba bir görünüm, cilt tonunda düzensizlikler, leke oluşumu, kılcal kan damarlarında genişleme ile kırmızı bir görünüm olmak üzere erken yaşta kırışıklık oluşumu ve deri kanseri dahil istenmeyen pek çok duruma yol açabilir. Bu yüzden güneş kremi kullanmak şart.

GÜNEŞ KREMİNİN 3 PÜF NOKTASI

En az 30 SPF içeren güneşten koruyucu kullanımı da son derece önemlidir.

Güneş kremini dışarı çıkarken sürmeyin, dışarı çıkmadan yarım saat önce uygulanması ve gün içinde tekrarlanması gerekir.

Güneş kremi cilt tipine göre seçilmelidir. Bunun için uzmandan yardım alınmalıdır.