Güneş gözlüğü seçme rehberi

Bu yaz güneş gözlüklerinde hem renkler hem modeller değişti. Sezon alışverişinin vazgeçilmezi olan güneş gözlüklerinde ağustos ayı itibarıyla indirimler de başladı. Peki gözlük seçerken hangi özelliklere bakmalı...

Yaz sezonunda en çok kullandığımız ürünlerin başında gelen güneş gözlüklerinde bu sene trendler 180 derece değişti. Çerçeveler renklendi, modellerse alışılmışın çok dışına çıktı. Üstelik alternatiflerin çoğaldığı sektörde indirimler de başladı. Ağustos ayı itibarıyla artık son moda gözlükleri uygun fiyata almak mümkün. Peki doğru gözlüğü nasıl seçeceğiz...

Geçen sezon vitrinlerde görmeye alıştığımız renkli camlar bu sene yok. Gözlük camları eskiye döndü ama bu kez çerçeveler renklendi. Kemik gözlükler ise tekrar markaların koleksiyonlarında büyük yer tutmaya başladı...

GÖZLÜK ALIRKEN BUNLARA DİKKAT!

* UV koruması olmayan, kalitesiz camlarla üretilmiş güneş gözlükleri kalıcı göz hasarına yol açabiliyor.

* 2 yaştan itibaren UV koruması yüzde 100 olan Solar sınıfı 2 ve 3 düzeyinde olan gözlükler kullanılabilir. Sertifikasını mutlaka görün.

* Güneş gözlüğünün çerçevesi esnek materyalden, camı kolay kırılmayan polikarbonat materyalden ve çatlamayan özellikte olan camlardan olmalı.

* Gözlük kişinin yüz şekline de uygun ve hafif olmalı, buruna baskı yapmamalı, sapı uzun olup kulağını da rahatsız etmemelidir.

İŞTE 2021 YAZININ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TRENDLERİ!

KEDİ GÖZÜ ÇERÇEVELER

Retro bir görünüm yaratan kedi gözü çerçeveler bu sezonun en çok tercih edilen modelleri arasında. 80'leri anımsatan bu modeller, yuvarlak, oval tüm yüz şekillerine uyumlu.

YATAY, İNCE ÇERÇEVELER

Bu sezonun en önümle yeniliklerinden biri sadece gözü kapatan, yüzünüzün önemli bir kısmını açıkta kapatan, yatay, ince uzun çerçeveler. Bu çerçevelerin her rengi bu sene çok moda.

BEYAZ TEKRAR GÖZDE

Uzun süredir ortada olmayan beyaz çerçeveler bu sezon tekrar güçlü bir şekilde geri döndü. Neredeyse bütün dünya markaları koleksiyonlarına beyaz çerçeveli modeller ekledi.

GEOMETRİK MODELLER

Üçgen, kare, beşgen, altıgen... Bu yaz sokaklarda bu çılgın gözlük modellerinin hepsini görmek mümkün.

PARLAK, NEON RENKLER

İddialı görünmek isteyenler için bu sezon oldukça iddialı renkleri olan güneş gözlüğü çerçeveleri bulunuyor. Kıyafetlerle kombinlenebilecek pembe, mor, yeşil çerçeveli gözlüklerin artık parlak ve neon modelleri de var.