Merve Kantarcı Çulha
Tarçın beyinden kalbe kadar birçok hastalığa şifa olan bir baharat. Tarçının faydasıyla ilgili birçok araştırma var. Dolayısıyla tarçını sofralara eklemek için birçok neden var.
YARIM ÇAY KAŞIĞI TARÇININ FAYDALARI
Kataraktı ve göz kararmasını giderir
Nezleyi giderir
Öksürüğü giderir
Saç dökülmesini durdurur
Yüzdeki siğillere iyi gelir
Titremelere faydalıdır
Baş ağrılarına çok faydalıdır
Karaciğerdeki tıkanıklığa iyi gelir
Rahim ve bçbrek hastalıklarına iyi gelir
Kalp damarlarını açar
TARÇIN NASIL KULLANILIR?
Yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılabilir.
Bitki çayları, kahve ve salep gibi içeceklerde tüketilebilir.
TARÇINLA İLGİLİ YAN ETKİLER
Reçeteli ilaç kullananlar, kronik hastalığı olanlar veya hamile olanlar mutlaka doktoruna danışarak tarçın tüketmelidir.