Günde yarım çay kaşığı tarçın nelere kadir? İşte tarçının yendiği hastalıklar

Kış içeceklerinin vazgeçilmezi olan tarçın hem lezzetiyle hem de şifasıyla popüler bir baharat. Toz veya kabuk hali satılan tarçının faydalarını sizler için derledik. Antioksidan olan bu baharatı günde yarım çay kaşığı tüketmenin faydalarına inanamayacaksınız.

Merve Kantarcı Çulha

Tarçın beyinden kalbe kadar birçok hastalığa şifa olan bir baharat. Tarçının faydasıyla ilgili birçok araştırma var. Dolayısıyla tarçını sofralara eklemek için birçok neden var.

YARIM ÇAY KAŞIĞI TARÇININ FAYDALARI

Kataraktı ve göz kararmasını giderir

Nezleyi giderir

Öksürüğü giderir

Saç dökülmesini durdurur

Yüzdeki siğillere iyi gelir

Titremelere faydalıdır

Baş ağrılarına çok faydalıdır

Karaciğerdeki tıkanıklığa iyi gelir

Rahim ve bçbrek hastalıklarına iyi gelir

Kalp damarlarını açar

TARÇIN NASIL KULLANILIR?

Yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılabilir.

Bitki çayları, kahve ve salep gibi içeceklerde tüketilebilir.

TARÇINLA İLGİLİ YAN ETKİLER

Reçeteli ilaç kullananlar, kronik hastalığı olanlar veya hamile olanlar mutlaka doktoruna danışarak tarçın tüketmelidir.