Vücudu baştan sona yenileyen vitamin deposu! Yumurtayı az haşlanmış tüketin...

Tam bir D vitamini deposu olan yumurtayı uzmanlar özellikle az haşlanması gerektiğinin altını çiziyor. Günde tüketilen bir adet az haşlanmış yumurta ile vücudunuzu yeniliyor. İşte az haşlanmış yumurtanın faydaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Uzmanlar en güçlü besin değerlerine sahip yumurtanın az haşlanarak tüketilmesi gerektiğini söylüyor. D vitamini bakımından zengin olan yumurta fazla kaynatıldığında değerlerini kaybeder. Aynı zamanda yumurta kalsiyum ve protein deposudur.

Tam fayda sağlamak için az haşlanan yumurtayı günde bir tane tüketilmesi vücudun baştan sona yenilenmesinde katkı sağlar. Kemik gelişiminden göz sağlığına kadar fayda sağlayan az haşlanmış yumurtanın etkilerini sizler için derledik.

AZ HAŞLANMIŞ YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yumurta az haşlandığında sarı kısmında kötü kolesterol seviyesini düşüren doymuş yağ aktif kalır. Kötü kolesterol düştükçe kan içindeki iltihaplanma da azalır.

Bir az haşlanmış yumurta tam saat boyunca sizi tok tutar. Abur cubur ihtiyacını yok eder. Kilo vermek isteyenler için ideal bir ilk öğün besinidir.

Hücrelerin yapısını koruyarak serbest radikalleri idrar yoluyla vücuttan atmaya yardım eder. Virüs ve bakterilerin korkulu rüyasıdır.

Kas yapmak isteyenlerin ilk yardımına koşan az haşlanmış yumurta kemik kütlesini artırır. Spor sırasında kasların hasar almadan güçlenmesini sağlar.

Havucun yanı sıra az haşlanmış yumurtada göz sağlığını olumlu etkiler. Göz içi sıvı oranını koruyarak katarak gibi hastalıkların riskini sıfırlar.

Toplumun neredeyse 100 de 6o'ında görülen kansızlık içinde idealdir. Yüksek oranda demir içerir. Bu sayede kandaki beyaz hücrelerin sayısını artırır.

Bağışıklık sistemindeki protein sayısını dengeler. Virüs ve bakterilere karşı vücut direncini artırır. Gün içinde yoğun iş temposu nedeniyle yaşanma riski olan yorgunluk ve stresi de önler.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BESİN DEĞERLERİ

Kalori / 155

Kolesterol / 370

Sodyum / 120 mg

Potasyum / 120 mg

Karbonhidrat / 1.1 g

Protein / 13 g

Kalsiyum / 50

D vitamini / 90 mg

Toplam yağ / 11 g

Bu yiyecek çocukların kemik ve kas hücrelerini güçlendiriyor! Bir kaşığı tam bir vitamin deposu