Günde bir fincan yetiyor! Hafızayı güçlendiriyor

Yemeklerde çok kullanılan biberiye bitkisi hafızayı güçlendirerek alzheimer gibi hastalıkları önlüyor. Biberiye bitkisini kekik ve limonla karıştırarak çay yapabilir, günde bir fincan tüketebilirsiniz. Biberiyenin bilinmeyen faydaları haberimizde...

Biberiye bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Hafızadan kansere ve sindirime kadar etkili olan biberiye Akdeniz bölgesinde yetişir. Yeşil yapraklarına mor çiçeklerin eşlik ettiği biberiye, yemeklere ayrı bir lezzet katar. Kalsiyum ve B6 vitamini deposu olan biberiye ilaç sanayiinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Antioksidan ve antienflamatuar yönünden zengindir, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

İçerisindeki bileşenler sayesinde beyin hasarlarına karşı koruyucu özellik gösterir. Bu lezzetli bitki, ayrıca belleği güçlendirir ve konsantrasyon sorunlarını önler. Beynin yaşlanmasını geciktirdiği bilinen biberiyenin alzheimer tedavisinde ilaç olarak kullanılabilmesi için çeşitli çalışmalar halen sürüyor. Kekik ve limonla karıştırarak elde edeceğiniz çay hafızayı güçlendirir ve alzheimer oluşumunu önler.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN FAYDALI

Araştırmalar biberiyenin sindirim sistemi için son derece yararlı olduğunu ortaya koymuştur.

KANSERDEN KORUR

Şimdiye kadar yapılan birçok çalışma, biberiyenin birçok kanser türüne karşı önleyici olduğunu ortaya koymuştur. Biberiyeyi yemeklerde baharat olarak kullanabilirsiniz ya da günde bir fincan biberiye çayı tüketebilirsiniz.

BAŞ AĞRISINI GİDERİR

Kaynamış biberiye çayının buharını solumak, baş ağrısına iyi gelir. Özellikle migren kaynaklı yaşanan ağrıların dindirilmesi için biberiye çayı tüketilmesi önerilir.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ETKİSİ VAR

Antioksidan özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim problemlerini önler. İdrar söktürücü etkisi vardır. Vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.

TOK KARNINA İÇİLMELİ

Bir limonun suyunu sıkıp kenara alın. Sıkılan limonun kabuğunu, bir tatlı kaşığı biberiye ve aynı ölçüde kekiği demliğe koyun. Üzerine 250 cc kaynar su ekleyin. Ağzını kapatıp demlemeye bırakın. 10 dakika sonra süzün, limon suyunu ekleyip için. Günde 3 kez, yemeklerden sonra içilmelidir.

YEMEĞE TAT KATAR

Taze biberiye limonataya katılabilir. Ekmek ve poğaça yapımında kullanılır. Kuru biberiye; adaçayı, mercanköşk, kekik, karabiberle uyumlu bir tat yakalar. Kurutulmuş biberiye tatlı ve pizza yapımında kullanılabilir. Mangal yaparken közün üstüne konulan birkaç dal biberiye yemeğe ekstra bir tat katar.