Günde bir bardak şalgam tüketen yaşadı! Faydaları saymakla bitmiyor

Şalgam Türkiye'de en çok tercih edilen içecekler arasında gösterilebilir. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak biliniyor. Peki, söz konusu içecek ne tür faydalar sağlar? İbn-i Sina, asırlar öncesinden bu içecek hakkında bazı önerilerde bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ve şalgamın faydaları…

Şalgam, Türkiye'de ve dünyada birçok insan tarafından hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'da asırlar öncesinden şalgam hakkında bazı önerilerde bulunmuştu.

Peki, şalgam sağlık açısından ne tür faydalar sağlıyor?

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERİLERİ

İbn-i Sina, asırlar öncesinden şalgam önerisinde bulunmuştu. Hastalıklarla mücadele edilebilmesi için C vitaminini öneren ünlü hekim, bağışıklık sisteminin güçlenmesine faydalı olarak söz konusu içeceği tavsiye ediyor. Ayrıca İbn-i Sina, vücut direncinin hastalıklara karşı artması için de şalgam önerisinde bulunuyor.

Peki, İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği şalgam, başka ne tür faydalar sağlayabiliyor?

ŞALGAMIN FAYDALARI

İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden önerdiği şalgam, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle faydaları saymakla bitmiyor bile denilebiliyor. İşte söz konusu içeceğin yararlarından birkaçı şu şekilde;

Günde bir bardak tüketilen şalgam, akciğer ve karaciğeri toksinlerden temizleyebiliyor. Bu nedenle günde bir bardak tüketen adeta yaşadı bile denilebiliyor.

Sindirimi düzenleyerek kabızlığı önlemede faydalı olabiliyor.

Kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı olabiliyor.

Kalp hastalıkları riskinin azalmasında yararlı olabiliyor.

Cilt ve göz sağlığına fayda sağlayabiliyor.

Kilo verme sürecine yararlı olabiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın da önerdiği söz konusu içeceği, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir.