Günde bir bardak pirinç suyu içerseniz ne olur?

Pirinç suyu son cilde ve saçlara son derece faydalı bir sıvı. Pirinç suyunu içmenin veya sürmenin türlü türlü faydaları var. İşte detaylar...

Çoğu kişi farkında olmasa da, pirinç suyu, besleyici maddelerle dolu, son derece sağlıklı bir içecektir.

Günde sadece bir bardak pirinç suyu içmenin faydalarını duyunca keyifli bir şaşkınlık yaşayacaksınız. Enerji veren ve kabızlığa iyi gelen bu eski Asya tarifi, asırlardır kullanılıyor. Üstelik hazırlaması hem kolay hem de ucuz!

Pirinç suyu nedir ve nasıl yapılır?

Pirinç suyunu; pişirmeden önce suda bekletilmiş pirinç süzülebilir (elde edilen su) ya da pirinci haşlarken nişasatasını bıraktığı sudan elde edebilirsiniz.

Kaynama işlemi sırasında pirincin bıraktığı nişastada, yararlı aminoasitler ve mineraller bulunur. Bu içeceği tüketmenin en iyi yolu, hazırlandığı anda hemen tüketmektir. Eğer daha fazla miktarlarda hazırlayıp saklamak isterseniz, buzdolabında 2-3 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Pirinç suyunun güzellik açısından faydaları

Pirinç, birçok farklı vitamin ve mineral açısından, özellikle de B vitamini açısından oldukça zengindir. B vitaminleri, cilt hücrelerinin sağlıklı olması için şarttır.

Pirinç yufkasını kaynatıp nişastasını suya vermesini sağlamak suretiyle konsantre bir B vitamini kaynağı elde edebilirsiniz. Bu suyun en yaygın kullanım şekli içilerek olsa da, birçok kadın bir tonik olarak yüzlerini ve saçlarını temizlemede de kullanıyor. Çin ve Hindistan'daki kadınlar, uzun koyu renk saçlarının parlaklığını, pirinçli su ile durulamalarına borçlu olduklarını söylüyorlar. Ayrıca ek bir bilgi olarak; Asyalı kadınların çoğunun saçı 90'lı yaşlara kadar beyazlamaz!

Vücut için harika

Pirinç suyu, harika bir karbonhidrat kaynağıdır. Pirinç suyu tüketmek önemli mkitarda enerji sağlar. Sindirimi düzeleyen ve kabızlığı önleyen lifler açısından zengin olduğunu söylemeye bile gerek yok. Diğer taraftan pirincin içindeki antioksidanlar, kanseri önlemeye ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur.