Günde bir bardak meyve suyuyla gelen riske dikkat

Birçok insan faydalı diye meyve suyunu meyveden çok tüketiyor. Fakat günde bir bardak meyve suyunun bile vücuda birçok etkisi bulunuyor. Uzmanlar, bunun yerine ev yapımı meyve suyu öneriyor. İşte meyve suyu içmekle meyve yemenin farkları...

"Meyve suyu mu meyve mi daha faydalı?" sorusu hep tartışılır? Meyveler kan şekerini dengeler fakat meyve sularında şeker oranı çok yüksektir. Dünya Sağlık Örgütü, yetişkinlerin günde 30 gramdan fazla şeker katkısı almamalarını önermektedir. Bu bir çay bardağı meyve suyuna eşdeğerdir. Şekerli içecekler de obezitenin en önemli nedenlerinden biridir şeker hastalığını da tetikler. Bu nedenle meyve suyu yerine meyve tüketmek daha faydalıdır. Uzmanlar, hazır meyve suları yerine meyvelerin taze olarak alınıp, suyunun sıkılıp, yenmesini öneriyor.

ÇOCUKLARDA DİKKAT DAĞINIKLIĞINA SEBEP OLUYOR

Hazır meyve sularındaki kimyasal içerikler yağ depolar ve aynı zamanda kan şekerini yükseltir. Bu tür meyve sularında genellikle gerçek meyve oranı son derece düşüktür. Bilimsel araştırmalarda sık tüketilen hazır meyve sularının içinde bulunan renklendirici ve koruyucuların çocuklarda dikkat dağınıklığına ve alerjiye sebep olabileceğini belirtiyor.

KARACİĞER YAĞLANMASINA NEDEN OLUR

Bir bardak meyve suyu deyip geçmemek gerek. Yüzde 100 meyveden olsa bile bir bardak meyve suyu içildiğinde meyve suyunda bulunan glikoz ve fruktoz hızla karaciğere ulaşarak karaciğer yağlanmasına ve insülin direncine sebep olabilir. Bu etki özellikle obez olan kişilerde daha belirgindir.

Ekmek yerine bunları tüketmeyin, kilo aldırıyor

Uzun boylu kadınların 3 kombin hatası