AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yer fıstığı, badem ve kabak çekirdeği gibi yağlı tohumların 100 gramlarının protein içeriği tahıllardan yüksek, et ve kurubaklagillerin protein içeriklerine ise yakındır. Hatta yer fıstığı, et ve yumurtadan sonra en güçlü proteindir. Obeziteden alzaymıra kadar birçok hastalığa da şifadır. İşte bir avuç yer fıstığıyla gele şifanın etkileri...
YER FISTIĞININ FAYDALARI
Kolesterol içermez.
Fındığa nazaran protein bakımından daha zengin ve besleyici olarak tanımlanmaktadır.
Vücuda enerji verir.
İyi bir B vitamini ve E vitamini kaynağıdır. Bu vitaminleri yüksek miktarda içermesi nedeniyle antioksidan ve antiinflamatuar özellik göstererek Alzheimer, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı korur.
Sindirim ve sinir sistemi hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.
İyi bir diyet ürünüdür. Ayrıca obeziteye karşı etkilidir.
B grubu vitaminleri, E vitamini, demir, çinko, potasyum ile antioksidan olan bazı mineralleri de yüksek oranda içermektedir.
Enerji ve toplam yağ alımını arttırmamak için tüketilecek miktara dikkat edilmelidir. Günlük 15 adet(Bir avuç) yeterlidir.