Günde 3 fincanla gelen şifa! İltihabı ve ağrıyı gideriyor

Son zamanlarda zeytin yaprağını çay olarak tüketenlerin sayısı arttı. Zeytin yaprağı çayı hem iltihabı gideriyor hem de ağrı kesici etkisi bulunuyor. Fakat faydası için doğru demlenmesi gerekiyor. Uzmanlar, çay yaparken çok sıcak su kullanılmamayı tavsiye ediyor.

Zeytin yaprağı çayı hem iltihabı gideriyor hem de ağrı kesici etkisi bulunuyor. Fakat çayı yanlış şekilde demlemek faydasından da mahrum bırakıyor. Uzm. Dr. Ece Yiğit, zeytin yaprağının oleuropein isimli kuvvetli antioksidan ve antimikrobik etkisi olan maddeyi içerdiğini aktararak, birçok bakteri, virüs ve mantar türü üzerine etkisi olan zeytin yaprağının aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile enfeksiyon hastalıkları tedavisinde başarı ile kullanıldığını kaydetti.

Yiğit, "Son zamanlarda yapılan çalışmalar iltihap giderici ve ağrı kesici etkisi olan zeytin yaprağının hasarlı kıkırdak dokunun iyileşmesini sağladığını ve eklem hastalıklarında da etkili olduğunu göstermiştir." dedi.

GÜNDE EN FAZLA 3 FİNCAN İÇİLMELİ

Zeytin yaprağının kalp-damar hastalıklarına karşı da koruyucu olduğunu belirten Yiğit, şunları kaydetti:

"Özellikle ilaç kullanan diyabet hastaları zeytin yaprağı çayını tüketmek konusunda dikkatli olmalı. Su kaynadıktan sonra soğumasını beklediğiniz suyu bir tatlı kaşığı zeytin yaprağının üzerine ekleyin. 5 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Şeker düşürücü etkisini arttırmak için çubuk tarçın ilave edebilirsiniz. Günde 3 fincana kadar tüketilebilir. Ancak zeytin yaprağının şeker düşürücü etkisinin güçlü olduğu unutulmamalıdır. İlaç kullanan diyabetik hastaların aşırı şeker düşüşü durumu yaşamamaları için kullandıkları ilaçların düzenlenmesi gerekebilir."