IHA
Kış mevsiminde evde daha çok zaman geçtiğinden vücutta yağ oranı da artıyor. Özellikle karın yağları istenmeyen bir görüntüye neden oluyor.
İHA'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Eda Ünal, vücutta oluşan yağlanma için karanfil çayı tarifi verdi.
ŞEKER VE UNDAN UZAK DURUN
Diyetisyen Ünal, kış mevsiminde vücudun yağlanmaya müsait olduğunu söyleyerek, önerilerini şöyle sıraladı:
"Yediğimiz yemeklerin porsiyonlarına dikkat etmeliyiz. Rafine şeker içeren, beyaz un içeren yiyeceklerden uzak durmamız lazım. Su tüketimimize çok dikkat etmemiz gerekiyor.''
KARANFİL ÇAYI TARİFİ
Karanfil çayı tarifi veren Diyetisyen Eda Ünal, yağlanmaya karşı karanfil çayı tarifini şöyle anlattı:
"Ben sıklıkla danışanlarıma çorbaların içerisine karabiber, zencefil, zerdeçal gibi baharatları ekletiyorum. Özellikle bitki çaylarından da yeşil çay, ada çayı ve karanfil çayını sıklıkla öneriyorum. Karanfil çayı antimikrobiyal özellik taşıyor. Karanfil çayı 15-20 adet karanfili havanda dövdükten sonra yaklaşık olarak 1 litre sıcak suyu ekleyip 10 dakika bekletiyoruz. Daha sonrasında 3-4 fincan rahatlıkla tüketebilirsiniz.''