İbn-i Sina reçeteyi bin yıl önce yazdı! Günde 2 kez tüketilmesi çok önemli

İbn-i Sina, incir ve zeytinyağı tarifiyle bin yıl öncesinden şifa olmaya başladı. Pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılan karışım, günümüzde hala öneriliyor. İşte uzmanların da sıklıkla tavsiye ettiği, İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımı…

İbn-i Sina hazırladığı karışımlar sayesinde pek çok hastalığa ilaçsız tedavi yöntemi bulmuştur. Kısa sürede etkisi görülebilen karışımlar, sağlık sorunu yaşayanlar için oldukça sık tüketiliyor. İbn-i Sina incir ve zeytinyağı karışımını da bin yıl öncesinden yazarak, sağlık problemi çekenlere umut olmuştu.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI

İncir ve zeytinyağı karışımı pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. İbn-i Sina'nın önerdiği tarif günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. İşte İbn-i Sina formülünün faydaları...

Astım ve solumun rahatsızlıklarının komplikasyonlarını azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücrelere karşı güçlenme sağlar. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşumunda önleyici etki sağlar.

İncir, bağırsakları hareketlendirir ve kabızlık riskini azaltır. Bunun yanı sıra vücuttaki yağ yakma oranını arttırır. Mide sağlığını destekleyerek ülser ve reflü gibi hastalıklara yakalanmayı zorlaştırır.

Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı bu karışım vücudu temizleme etkisi de görür.

Karışımın meme kanserini önleyici etkisi de bulunuyor.

Kanın dengesini koruyor ve kalp sağlığını olumlu yönde destekliyor.

Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kas ve kemik yapılarını güçlendiriyor.

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERDİĞİ KARIŞIMIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği tarif, pek çok hastalığa şifa kaynağı oluyor. İnsan sağlığı açısından önem teşkil eden karışım, İbn-i Sina tarafından bin yıl önce açıklandı. Günümüzde de pek çok uzman tarafından sıklıkla öneriliyor. İşte İbn-i Sina'nın reçete tarifi;

Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı.

Yapılışı: İncirler iyice yıkanır. Akabinde küp şeklinde kesilerek bir kavanozun içerisine koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenir. Kavanoz 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edilir. Süre tamamlandıktan sonra sabah ve akşam olacak şekilde 2 kere tüketilebilir.