Günde 2 kaşık yetiyor! İştahı kapatarak zayıflatıyor

Elma sirkesi tok tutarak zayıflatıyor. Peki, zayıflamak için elma sirkesi nasıl kullanılmalı? İşte yaz gelmeden zayıflamak isteyenlere sirkeli tarif...

Araştırmalara göre elma sirkesi tok tutuyor. Yemekle birlikte sirke tüketenlerin bir sonraki öğüne kadar atıştırmalık bir şeyler yeme isteğinin azaldığı ve bir sonraki öğünde daha az yemek yedikleri saptanmış.

"Elma sirkesi zayıflatır mı?" sorusunun cevabını arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Yemek sırasında 1 parça ekmek içini sirkeye banıp yemek kan şekerini yüzde 34'e varan oranda düşürür.

YATMADAN ÖNCE 2 KAŞIK YETİYOR

Yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketimi açlık kan şekerini yüzde 4 oranında düşürür. Elma sirkesinin bu özelliği gün boyu aldığınız kalori miktarına etki ederek daha az yemek yeme ihtiyacı hissetmenizi, tatlılardan uzak durmanızı ve buna bağlı olarak gün içinde daha az kalori almanızı sağlayabilir.

ZAYIFLAMAK İÇİN ELMA SİRKESİ DETOKS MALZEMELER

2 su bardağı su, 1 adet dilimlenmiş elma, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, vanilya ekstresi, limon suyu, acı biber veya Hindistan cevizi yağı.

ZAYIFLATAN ELMA SİRKESİ DETOKSUNUN YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır. Bu karışım akşam yemeğinden ve kahvaltıdan önce tüketilebilir.

ELMA SİRKESİNİ KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

Bazı uzmanlar yemeklerden önce, bazıları yemek sırasında bazıları ise yemeklerden hemen sonra 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketilmesini öneriyor.

Bazıları ise sirkenin asitli yapısının hassas bir midesi olanlarda sorun yaratabileceğini bu nedenle mutlaka suyla inceltilerek tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Elma sirkesini tüketmenin en güvenli yolu salatalarda daha fazla elma sirkesi kullanmak. Bu sayede hem salatanın lezzeti artar hem de direkt olarak içilmediği için mide yanması gibi sorunlara yol açmaz.

Herhangi bir sağlık sorunu olanlar elma sirkesini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.

Osmanlı hekimi önerisi! Sabah aç karnına tüketin! Vücuttaki kurtları döküyor

Beyaz tenli kadınlara uygun makyaj tonları

Dikkat! Sistit vakaları arttı! Kadınlarda daha sık görülüyor

Mangalda kül bırakmayan 3 burç