Günde 2 çay kaşığı yetiyor! Mucize kür tarifleri

Doğal kürler bel fıtığına şifa oluyor. Fesleğen, sarımsak, papatya, kozalak, rezene ve kırkkilit otundan hazırlanan doğal kürler, bel ağrısını kısa sürede geçiriyor. Peki, mucize bitki kürleri nasıl yapılıyor? Bel ağrısı ile başlayan bel fıtığına dönüşen hastalığın doğal tedavisi haberimizde...

Bel ağrısı ve daha da ilerisi olan bel fıtığı şikâyetleri özellikle pandemi döneminde arttı. Doktora gitmek istemeyenler ise şifalı bitkilerle hazırlanan doğal kürleri araştırmaya başladı. Peki, bel fıtığına ne iyi gelir? İşte mucize bitkilerle kür tarifleri...

KALSİYUM VE PROTEİN ZENGİNİ BESİNLERE YER AÇIN

Uzmanlar; bel ve boyun fıtığı tedavisi görenlerin, doğru beslenerek daha hızlı bir iyileşme kaydedilebileceğini belirtirken, bel ve boyun sağlığı için yüksek kalsiyum içeren kıvırcık marul, dereotu ve peynir tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bu besinlerin omurgayı güçlendirdiğini ifade eden doktorlar, özellikle kalsiyum ve protein zengini lor peyniriyle dereotu, kıvırcık marul ve balık ağırlıklı beslenmenin; bel omurgamızın güçlü olmasını sağlarken iyileşme sürecini de bir hayli hızlandırdığını açıkladı. İşte bel fıtığına doğal kür tarifleri...

HAŞHAŞ TOHUMU

Bel ağrısı tedavisi için eskiden beri kullanılır. 100 gram haşhaş tohumunu bir bardak süte karıştırın. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. Bel ağrısının hafiflemesini sağlar.

SARIMSAK

Bel ağrısı tedavisine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Hafif sırt ağrıları için 2-3 karanfili sabah aç karına yiyin. Ayrıca, sarımsak yağıyla sırtınıza masaj yapabilirsiniz.

AKSÖĞÜT

Bel fıtığı nedeniyle oluşan ağrıları dindirmekte etkili olmaktadır. İçeriğindeki salisin maddesinin sahip olduğu yatıştırıcı ve büzücü etkisiyle ağrıları keser.

FESLEĞEN

Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına iyi gelir.

PAPATYA ÇAYI

Günde bir bardak papatya çayı içmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını giderir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.

KOZALAK

4-5 gram taze temiz kozalak, bir bardak suyun içerisine atılır ve 10 dakika kadar kaynatılır. Hazırlanmış olan bu karışım tatlandırılarak, günde bir bardak içilir.

DEFNEYAPRAĞI

10 gram kadar defneyaprağı, 5 dakika süreyle kaynatılır. Bir süre demlendikten sonra günlük 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir.

REZENE

5 gram kadar rezene tohumu, bir bardak kaynamış suyun içine atılır ve demlenmesi beklenir. Üç dakika kadar demlendikten sonra günde 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketilir.

KIRKKİLİT OTU

Bir bardak kadar klorsuz su, cezvenin içine alınır. Üzerine 2-3 parça kırkkilit otu eklenir. 5 dakika kadar kaynatılır. Ilıyınca, lapa olan kısmı bele sürülür. Bu uygulamanın 2-4 hafta boyunca tekrarlanması gerekmektedir. Lapa kısmından kalan suyu ise günde bir bardakla sınırlı kalmak şartıyla içilebilir. Ya da banyo sonrasında bu su, son durulama suyu olarak bel kısmına dökülebilir.