Okan Kabuk
Bitki çayları kış mevsiminde daha fazla tercih ediliyor. Söz konusu bitkilerin bazıları hafıza kaybını önlerken, bazıları fayda sağlamıyor. Pek çok insanın çekincesi olan unutkanlık, tüketilen bitki çaylarıyla önlenebiliyor. Hafıza kaybını önleyebilmek için bu bitki çayını tüketmelisiniz.
Genç, yetişkin ve yaşlılar tarafından tüketilebilen adaçayı, hafızayı kuvvetlendirmeye ve beyin işlevini arttırmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca adaçayının; ağız, karaciğer, göğüs, deri, kolon ve böbrek dahil olmak üzere birçok belirli kanser türleriyle savaşabileceği görülmüştür.
Pek çok özelliği bünyesinde barındıran adaçayının her gün içilmesi tavsiye ediliyor. Hafızayı resmen 10 yaş gençleştiren bitkinin fayda sağladığı diğer özellikler de şu şekilde;
Antimikrobiyal özelliğe sahip olan adaçayı, diş plağının büyümesini teşvik eden mikropları öldürebiliyor.
Sinirlilik ve sıcak basması gibi menopoz semptomlarının yoğunluğunu azaltmaya faydası bulunuyor.
Hafıza kaybını önleyen adaçayının yapılması oldukça kolay gerçekleşiyor.
Ortalama 2 gram adaçayına 200-250 ml kaynar su ilave edilir. 10 dakika kadar demlenmesi beklenir.
Yaprakları süzüldükten sonra fincana doldurulur ve servis edilir.
POŞET ÇAY OLARAK YAPILACAKSA: Adaçayı bir fincana koyulur ve üzerine 200 ml sıcak su eklenir. 5-10 dakika kadar beklenir, demlendikten sonra içmeye hazır hale gelir.