Gümüşhane usulü yöresel lezzet siron tarifi! Siron nasıl yapılır?

Gümüşhane usulü siron tarifi hem kolay hem de lezzetli yöresel tarif. Sironun hamuru un, su ve tuz ile yapılıyor. Hafif bir ara sıcak yemeği olan siron tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Gümüşhane usulü siron tarifi sevilerek tüketilen yöresel lezzetlerin başında geliyor. Hem yoğurtlu hem de hafif bir yemek olan sironun hamuru evde bulunan un, su ve tuz gibi kolay malzemelerden hazırlanıyor. İsteğe göre sarımsaklı ve bol tereyağlı da tercih ediliyor. Sofranıza layık yöresel lezzet siron tarifi ve malzemeleri haberimizde...

SİRON İÇİN MALZEMELER

Un

Tuz

Su

Süzme yoğurt

Tereyağı

Ceviz

SİRON TARİFİ

Siron için önce hamuru hazırlayın. Derin bir kap içerisinde un, su ve tuzu karıştırarak yoğurun. Hamurdan 3-4 cm. genişliğinde yufka açın. Yufkaları şerit hâlinde kesin.

Kesilen yufkaları katlayarak fırında kurutun. Ardından düz tepsiye yan yana dizin.

Diğer taraftan süzme yoğurdu su ile ezin ve ocakta ısınıncaya kadar pişirin ama kaynatmayın. Bu karışım sironun üzerine dökün.

Daha sonra eritilen tereyağını sironun üzerine dökün. Bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içini üzerine serperek servis edin.