Güllaç tarifinde en önemli püf nokta! Süt ısıtırken buna dikkat güllaç hamurlaşabilir

Güllaç tatlısı oldukça hafif bir sütlü tatlıdır. Güllacın yapımı da çok kolay. Peki güllaç nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Güllaç yapımında en önemli püf nokta sütün çok sıcak olmamasıdır. Sıcak süt güllacı hamurlaştırır. Peki güllaç nasıl yapılır? İşte yanıtı...

CEVİZLİ GÜLLAÇ İÇİN MALZEMELER

1 paket güllaç

2 litre süt

3 su bardağı toz şeker

250 gram ceviz içi

Üzeri için:

4-5 yemek kaşığı ceviz içi (İnce çekilmiş)

YAPILIŞI

Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.

Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondoda çekin.

Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin.

Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.

5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün ve kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak üzerine dizin.

Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.