Gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçelinin sırrı limon

Güllerin mevsimi geldiğinden birçok kişi gül reçeli tarifini araştırıyor. Peki, gül reçeli nasıl yapılır? Kahvaltıların vazgeçilmezi olan gül reçelinin püf noktası gülleri bir gece öncesinden şekerle bekletmek ve limon eklemek. Bunun dışındaki her şey tamamen el lezzeti ve kıvamını ayarlamak. İşte 3 adımda gül reçeli tarifi...

Gül reçeli tarifi merak ediliyor. Mevsimi gelen güllerin en iyi değerlendirildiği alan elbette mutfak. Bu yönden gül reçeli hem kahvaltılarda hem de kek, pasta türlerinde lezzete lezzet katıyor. Gül reçelinin tarifi oldukça kolay. Tek püf noktası bir gece önce güllerle şekeri suda bekletmek. İşte kahvaltının vazgeçilmezi 3 adımda gül reçeli tarifi ve malzemeleri...

GÜL REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

16-17 adet gül yaprağı

5 bardak toz şeker

2 bardak su

Yarım limonun suyu

GÜL REÇELİ TARİFİ

Gül reçeli tarifi için gül yapraklarını yıkayıp, ayıklayın ve dikenlerine dikkat edin.

Şekerle karıştırın ve bir gece bekletin. Kendi suyu çıkacaktır.

2 bardak su ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Kıvam alıp, koyulaşınca kapatın. Kavanozlara koyup tüketebilirsiniz. Gül reçeli sofralara gelmeye hazır. Afiyet olsun...