AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Tam bir şifa deposu olan iğde içeriğinde yüksek oranda C vitamini barındırır. Düzenli tüketildiğinde vücutta toksin bırakmayan iğdeyi kış boyu yemek için reçel tarifini denemenizi tavsiye ederiz.
Farklı tatlara açıksanız kahvaltıda mutlaka iğde reçelini tercih edin. Yapımı oldukça basit olan iğde reçelinde dikkat etmeniz gereken en temel püf nokta kabuklarıdır. Kabuklarını kaynattıktan sonra soyarak atın.
500 gram yeşil iğde
400 gram toz şeker
500 lt su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
5 adet karanfil
Bir tencerenin içinde iğdeleri iyice yıkadıktan sonra kaynatın.
Akabinde kabuklarını soyun.
Kabuklarını çıkardığınız iğdeleri farklı bir tencereye koyun ve üzerine suyu limon suyunu, toz şekeri ilave edip karıştırın.
2 saat boyunca kısık ateşte kaynatın. Ardından karanfilleri içine atıp 10 dakika daha kaynatın.
Akabinde ocağı kapatıp reçeli soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara reçeli boşaltın.