Güçlü toksin atıcı! Evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır?

Çocuğu kişi tarafından bilinmezse de sonbahar kış aylarının en güçlü toksin atıcı besini olan iğdeden yapılan reçelin faydaları saymakla bitmez. Değişik tatlara açık olanlar için vazgeçilmez bir lezzet haline gelecek. Peki evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Tam bir şifa deposu olan iğde içeriğinde yüksek oranda C vitamini barındırır. Düzenli tüketildiğinde vücutta toksin bırakmayan iğdeyi kış boyu yemek için reçel tarifini denemenizi tavsiye ederiz.

Farklı tatlara açıksanız kahvaltıda mutlaka iğde reçelini tercih edin. Yapımı oldukça basit olan iğde reçelinde dikkat etmeniz gereken en temel püf nokta kabuklarıdır. Kabuklarını kaynattıktan sonra soyarak atın.

PEKİ EVDE KAHVALTILIK İĞDE REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

500 gram yeşil iğde

400 gram toz şeker

500 lt su

Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu

5 adet karanfil

YAPILIŞI

Bir tencerenin içinde iğdeleri iyice yıkadıktan sonra kaynatın.

Akabinde kabuklarını soyun.

Kabuklarını çıkardığınız iğdeleri farklı bir tencereye koyun ve üzerine suyu limon suyunu, toz şekeri ilave edip karıştırın.

2 saat boyunca kısık ateşte kaynatın. Ardından karanfilleri içine atıp 10 dakika daha kaynatın.

Akabinde ocağı kapatıp reçeli soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra cam kavanozlara reçeli boşaltın.

Kış aylarının D vitamini deposu! Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Çayınızı üstüne koyun! Kahvaltıların efsanesi tepsi böreğinin en kolay hali geliyor